От х:

Днес в x:

Проблеми с транспорта и липса на канализация тормозят жителите на Бела вода

Нередовен транспорт тормози жителите на Бела вода, алармираха от ПП ГЕРБ.

За да се приберат вкъщи от работа или от училище, жителите на квартал Бела вода, които не притежават автомобили, се нуждаят от огромен късмет и голяма доза търпение. Основната линия, по която се движат жителите на квартала е „Перник – Радомир“, тъй като до квартала няма собствена линия. Въпреки приложеното разписание на автогара Перник за движение на автобуси на всеки час по линията, е въпрос на късмет да се качиш на такъв автобус.

Причината е, че „Пътнически превози – Перник“ ЕООД не изпълнява своето разписание. На въпросите на недоволните пътници, диспечерите отговарят с две заучени реплики –„оплачете се на Васев“ или „нямаме автобуси“. Жителите на квартала настояват да се направи проверка и линията да бъде дадена на друга фирма, която коректно да изпълнява разписанието си.

Новоизградената автоморга използва тротоарите в района на една от автобусните спирки в квартала. Така принуждава хората да се движат на пътното платно.  В същия район има спешна нужда от подлез или надлез, за да могат хората да пресичат пътя.

Не бива да се чака да има човешки жертви, за да се вземат мерки за решаване на тези въпроси. Сградата на Читалището се руши, категорични са от ГЕРБ. Мазилката и падащите парчета тухли застрашават живота на хората, минаващи наблизо. В същата сграда се намира детска градина. Няма ограда, която да предпази децата от намиращия се наблизо главен път. А децата нямат спирачки и не осъзнават опасността. Автомобилите карат с висока скорост, въпреки ограничението за населено място и е само въпрос на време да се случи непоправим инцидент.

Липсата на канализация в квартала пък излага здравето на хората на голяма опасност и нанася непоправими щети на природата. Около 1300 жители са изложени на всекидневен риск от зарази, като от това не се интересува никой от управниците на общината, казват от ГЕРБ.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини