От х:

Днес в x:

Болна със сериозна травма чака линейка във Варна, а тя изпратена в София

Възрастна пациентка с травма след лошо падане и диабет с усложнения се наложило да чака 40 минути линейка, за да бъде приета в болница. Заедно с медицинската сестра на д-р Захова ДКЦ-1 във Варна 82-годишната пациентка чакала на входа на поликлиниката, но линейката не идвала, пише “Блиц”, цитирайки “Стандарт”.

Възрастната жена била приета с травма след лошо падане, но тъй като имала и диабет с усложнения, д-р Татяна Захова решила, че е добре пациентката да се лекува в болнична обстановка. Жената почти не припаднала в инвалидната количка, докато чака линейката. От телефон 112 позвънили на медичката с въпрос къде се намира ДКЦ-1, защото на посочения адрес не го открили. Тогава станало ясно, че линейка е била изпратена в София, вместо във Варна.

В практиката на д-р Захова това било първият такъв случай и тя се притеснила сериозно какво ще се случи следващия път, когато дежурният оператор отново изпрати линейката в друг град. За щастие 82-годишната пациентка била стабилизирана и не е стигнало до фатални последици.

Грешките на операторите на телефон 112 могат да бъдат скъпоструващи и да касаят човешки животи. Пациенти се възмущават от несериозното отношение. Все пак става въпрос за Бърза помощ, за спешни случаи, когато се налага бърза намеса от страна на лекарите.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини