От х:

Днес в x:

Политическа воля за борба със здравния "Октопод"

Политическата воля след разследване на TV7 доведе до уволнението на Гергана Павлова, зам.-здравен министър. Разследването ни показа, че лекарства на "Софарма" се продават 2 или 3 пъти по-евтино в Сърбия и Турция.

Гост на "Гореща точка" беше Моника Гаджанова – репортер на TV7, която направи разследването.

През 2007 г. с Бойко Борисов спасихме площадка в квартал "Стрелбище", започна разговора Моника Гаджанова.

В изказване от вчера премиерът поясни, че е уволнил Гергана Павлова без да се консултира и да иска оставки.

"Законът ми дава това право. Не мога всеки ден да обяснявам за действия в администрацията. След като има проблем, излизаш и казваш как ще оправиш нещата. Три дни бушува обществото за цените на лекарствата, кой да го обясни, аз ли да го обясня."

В неделя в предаването "Неуловимите" зрителите ще видят скандално интервю с министъра на здравеопазването, който носи отговорност на 100% за ценообразуването на лекарствата, загатна Моника Гаджанова. Той не иска да ми отговори за дълговете на болниците, въпреки че много добре знае какви са, добави Гаджанова.

Според нея отрязването на едното "пипало на октопода" – Гергана Павлова, е първата стъпка в борбата с монопола.

Политическата воля след разследване на TV7 доведе до уволнението на Гергана Павлова, зам.-здравен министър. Разследване ни показа, че лекарства на "Софарма" се продават 2 или 3 пъти по-евтино в Сърбия и Турция.

Гост на "Гореща точка" по темата беше Моника Гаджанова – репортер на TV7, която направи разследването.

Мене лично Любомир Павлов ме е предупреждавал да внимавам с разследванията, защото някой ден ще живея в държава с премиер Огнян Донев, разкри водещият Николай Бареков.

Когато други дистрибутори са казвали на Огнян Донев, че това с цените на лекарствата е кощунство той отговаря, че пациентите са цифри в неговите отчети, коментира Моника Гаджанова.

Източник: tv7

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини