От х:

Днес в x:

Ангорец се храни с кръв, напада като вампир, гризе с зъби, къса с нокти

Откачено коте сащиса жители на Монтана. Иначе симпатичният ангорец озверявал, като види човек и го нападал със зъби и нокти. Страховитото котенце обитавало входа на жилищен блок, където не позволявало на никой от стопаните да припари до дома си. Щом някой влезе във входа, зловещият котак му се нахвърлял и като истински вампир показвал острите си зъби.

Ангорецът захапвал със страшна сила „жертвите” си до кръв. Жителите на блока се видели в чудо, никой не можел да го доближи, за да изхвърли звяра навън. Накрая един от стопаните се принудил да вземе крути мерки и се обадил на 112. „Тази котка е полудяла, сигурно има бяс, хапе като вампир”, разказал притеснено мъжът пред дежурните оператори. Спецекипи дошли на място да приберат зловещото четириного.

Легенда гласи, че котките вампири съществуват

Оттам предполагат, че котето е избягало от стопаните си. Дългокосместият опашатко всъщност бил много разглезен и със „загладен косъм”, както се казва. Ветеринарите го прегледали и уверили, че котаракът няма бяс и най-вероятно е бил стресиран.

Сега ангорецът е настанен в общински приют, където придава характер пред други изгубени животни, сред които коне и кучета.

Легенди за котки – вампири

Всъщност, има много сведения за съществуването на котки – вампири. И ако агнорецът от Монтана не е кръвопиец, то много легенди разказват за страховити котараци, които се хранят с кръв. Наричат ги Иилайс. Те обаче са доста мършави, въпреки пълноценната им храна – човека кръв. Характерното при тях е, че очите им светят много силно.

Източник: kliuki.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини