От х:

Днес в x:

110 жертви на студа в Русия

Изключително студеното време в Русия отне живота на най-малко 110 души от началото на тази година, съобщи министерството на здравеопазването, предаде БГНЕС.

"До тази сутрин са починали 110 души" от студа, съобщи говорителят на министерството Константин Прошин и допълни, че официалните данни не включват деца под 18 години. Необичайно студеният фронт, който обхвана Централна и Източна Европа миналата седмица, отне живота на много хора в съседна Украйна, както и в Полша и Румъния.

В южната област Краснодар, на брега на Черно море, властите затвориха училища заради студеното време. Местната електрическа компания Кубененерго съобщи, че 28 000 души са без електричество в черноморския град Новоросийск и в няколко селища, след като силните ветрове повредиха електропреносни жици снощи. Температурите паднаха до минус 16 градуса по Целзий.

74 души трябвало да потърсят медицинска помощ в областта след бурята, съобщи министерството на извънредните ситуации. В Русия температурите паднаха тази сутрин от минус 22 градуса по Целзий в Москва до минус 33 градуса по Целзий в сибирската област Якутия.

"Необичайно студеното време в централната част на Европейска Русия ще продължи и през следващите няколко дни, а през уикенда времето ще стане още по-студено", съобщи държавната метеорологична служба. Температурите в европейската част на Русия ще останат с до 13 градуса по Целзий по-ниски от средното през идните пет дни и в Москва ще паднат до минус 28 градуса по Целзий до понеделник, предупреждават метеоролозите.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини