От х:

Днес в x:

Премиерът: Отпускаме по 10 хил. лв. за семействата на загиналите

Реформата във ВиК сектора е закъсняла безкрайно в последните 20 години, каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”.

По думите му двама души още се издирват след наводнението в село Бисер.

"Критично сложна е обстановката в Бисер, Харманли и Свиленград, в другите райони е бедствие - има снеговалеж с ниски температури. Колегите работят навсякъде и се справят с тези условия. Към момента не може да се каже какви са щетите от бедствието. Можем да се надяваме на помощ от Брюксел като торби и палатки, защото много държави бедстват", заяви премиерът.

Правителството ще вземе решение на днешното си заседание да се отпуснат по 10 хил. лв. за семействата на загиналите от бедствието в Бисер.

„Комисията в момента, в който оцени щетите, ще подпомогнем хората и от държавния бюджет. Все още не знаем какви са точните щети. Днес ще се срещна и с Кристалина Георгиева, за да видим и от Брюксел какви възможности има да се получи някаква помощ, макар че цяла Европа бедства и всички искат. Според мен не може да се надяваме на нещо кой знае какво. Като начало торби, палатки и подобни неща могат да дадат. Но нека да изчакаме и срещата с нея, за да видим. Тя води един експерт, който ще ни каже”, каза още премиерът.

Бедствено остава положението на територията на общините Харманли и Свиленград.

Има силен снеговалеж с навявания. Пътищата не са почистени, има затрупани коли, хората не могат да излязат от домовете си.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини