От х:

Днес в x:

60% е ледоходът по Дунав

До 60 процента достига ледоходът по Дунав днес. Корабоплаването е силно затруднено, съобщи директорът на агенцията "Проучване и поддържане на река Дунав" Павлин Цонев. Край Силистра и Тутракан ледоходът е 60 процента, а при Русе - 30.

Крайбрежният лед при Силиства е "навлязъл" до 30 метра в реката, съобщиха от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав. Температурата на въздуха е минус 7.4 градуса, а на водата в Дунав - нула градуса. Минималната температура, измерена сутринта, е минус 10 градуса.

Пътищата в Силистренска област са заснежени и има частични заледявания. През нощта са работили 22 почистващи и опесъчаващи машини. Остава затворена отсечката между селата Богорово и Кайнарджа по пътя от Силистра за Добрич. Обходният маршрут е през село Войново.

Хидрографският кораб "Вит" продължава да демонтира плаващите навигационни знаци по реката. Те са общо 103, като до момента са прибрани една четвърт от тях, обясни Цонев.

По думите му, въпреки че днес ледоходът по Дунав край Русе е намалял, това е временно явление. Заради ниските температури, които се очакват в началото на следващата седмица, има вероятност той отново да се увеличи.

Термометрите в крайдунавския град тази сутрин отчетоха минус 8,8 градуса, съобщиха от хидрометеорологичната станция. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини