От х:

Днес в x:

Трети замесен в убийството на Мирослава?

Полицията проверява възможна съпричастност към убийството на 17-годишната Мирослава и на трети човек, съобщи БНТ. Той е бизнес съдружник на самоубилия се Стойчо Стоев.

По случая с убийството на 17-годишната Мирослава от Перник главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров ще бъдат изслушани следващата седмица от вътрешната комисия в парламента. Същевременно казусът около психичното състояние на Марио Любенов - Заека, сочен от полицията като един от извършителите на убийството, остава неясен. В петък съдът ще реши дали да бъде удължен срокът за зготвяне на експертизата от съдебните психиатри.
Цяла седмица трима съдебни психиатри не можаха да дадат отговор шизофреник или не е вторият заподозрян за убийството на Мирослава Марио-Заека. От полицията са категорични, че Марио не е на свободен болничен режим. Късно снощи той беше конвоиран към Перник. Криминалистите твърдят, че в момента 24-годишният мъж е на сигурно място и се охранява от полиция.
Утре той ще се изправи пред съда в Перник, но не заради убийството на Мирослава, а за друго дело срещу него за фалшиви пари. Съдебният състав ще реши дали ще бъде удължено времето за изготвяне на психиатричната експертиза, за което настояват съдебните психиатри, магистратите ще решат и дали към екипа да се присъедини четвърти човек - изявен клиничен психолог. Междувременно близки до семейството на Мирослава дадоха информация за резултатите от втората съдебно-медицинска експертиза на трупа. Тя доказва брутално отношение към момичето, което се е борило с всички сили за живота си. Гръбнакът й е счупен на две места, както и вратът й. Ако тези факти бъдат потвърдени официално, ще се докаже категорично, че Мирослава не се е доверила на похитителите си.
Тялото на убитата Мирослава бе намерено миналата седмица в землището на с. Планиница. При повторен оглед в апартамента на един от задържаните за убийството - Стойчо Стоев - Чочо, той се самоуби пред разследващите. Момичето изчезна вечерта на 7 ноември 2011 г. след тренировка по таекуондо.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини