От х:

Днес в x:

Шамар за Дянков. Преглед на националния печат

„24 часа": Заради Мирослав Найденов Борисов заплаши Дянков с уволнение

Mинистърът на земеделието Мирослав Найденов стана повод за скандал между премиера Бойко Борисов и Симеон Дянков.

Пред Би Ти Ви вицепремиерът заяви, че най-често има спорове с Найденов и се налага тези конфликти да се решават с намесата на премиера или други министри. По повод репликата преди време на Найденов, че приема оценки за работата си само от премиера, Дянков пък заяви: "Въпрос на време е да спре да ги казва тези неща".

И продължи с обясненията, че "имаше и друг министър, който се опитваше да избягва с аргументи, че не е сега време за реформи, той вече не е министър - Сашо Цветков. И ето че след него реформите тръгнаха." След което Дянков уточни за Найденов, че "не е моя работа да го сменям".

За конфликта си със социалния министър пък вицепремиерът уточни, че "в последните два месеца Тотю Младенов внезапно разбра, че това е правителство в център-дясно и започна да се държи като министър в център-дясно".

„24 часа": Бизнесмен заложи порше, за да даде заплати за Коледа

Кредитирането срещу диаманти в заложните къщи е последният хит в момента у нас.

Поне по веднъж на ден се залагат при нас диаманти. Тази тенденция е от последните два месеца и се засилва. Това разказа пред "24 часа" Лазар Белев, юрисконсулт в голяма национална заложна къща. Според него в България имало цяла прослойка, която залага ценните камъни при нужда.

Оказва се, че у нас има доста от тези скъпоценни камъни и с тях се търгува много, разказват още от заложните къщи.

Противно на очакванията, по време на празниците хората не оставят вещи, за да вземат бързи пари за подаръци.

Обикновено българите, които залагат диаманти, са от средната класа.

Много често това били разочаровани влюбени - годеници или хора, получили подарък за Коледа. Заложните къщи посещавали обаче и наследници на бижута.

„Труд": Окончателно - газът поскъпва, парното - не

Природният газ ще поскъпне с 4,34% до 620,17 лв. за 1000 куб. метра от януари, а парното ще запази досегашната си цена. Това реши на закрито заседание в четвъртък Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

От институцията първоначално изчисляваха, че увеличението ще бъде в рамките на 4,53%, но впоследствие намалиха прогнозата си. Причини за поскъпването е нарастването на цените на алтернативните на газа горива, както и отрицателната разлика в курса долар/лев. От обществения доставчик "Булгаргаз" ще обжалват пред съда решението на ДКЕВР за поскъпване на газа от януари, защото смятат, че е много ниско.

„Труд": Шамар за Дянков

"Звучен шамар" отнесе финансовият министър Симеон Дянков от премиера Бойко Борисов, след като в четвъртък сутринта финансист №1 си позволи да разкритикува земеделския министър в студиото на бТВ. Премиерът директно заплаши Дянков с уволнение заради намека му, че Мирослав Найденов може да последва бившия си колега Александър Цветков. Според финансист №1 Цветков бил освободен заради отказ от реформи.

"Найденов ще си отиде след Дянков, ако той наистина е казал такова нещо", отсече видимо ядосан премиерът пред журналисти в Разград. Борисов подчерта още, че оценки за министрите си може да прави само той

„Стандарт": На 112: Ударú бакшиша

Кожодерите таксиджии могат да бъдат ударени в новогодишната нощ само с едно обаждане по телефона. Сигналите на ощетените клиенти ще бъдат приемани на спешния телефон 112. Това научи "Стандарт" от Министерството на транспорта.

Всяко обаждане ще бъде пренасочвано към инспекторите от ДАИ. Те ще налагат моментално глоби до 3000 лева.

Нарушенията ще бъдат доказвани от клиентите с касова бележка или снимка с мобилен телефон на апарата. Масово в празничните нощи такситата надуват цените. Само някои от тях коректно изписват новогодишната тарифа, категорични са инспектори.

Инак в големите градове основните линии на градския транспорт ще возят пътници и след полунощ.

„Стандарт": За ЧНГ: Вино и певци без пари

С най-известните родни певци, безплатно вино и цветни фойерверки ще посрещнем новата година по площадите. Повечето градове в страната са предвидили да зарадват хората на 1 януари 2012 г. със специална тържествена програма под небето, празнична баница и вкусни напитки. Победителят в "Х фактор" Рафи Бохосян, Вики от "Мастило", Деси Добрева, Васил Найденов, Миро, Елица и Стунджи са само част от най-обичаните ни изпълнители, които няма да са с близките си в новогодишната нощ, за да веселят хората по площадите.

В столицата на сцената на площад "Батенберг" ще излязат Васко Кеца, Миро, Елица и Стунджи, Лилана и Скилъра и др. За посетителите на концерта ще има строг фейсконтрол. През специални КПП ще се пускат само трезвите празнуващи. Няма да се разрешава влизането със стъклени бутилки, оръжия, пиратки. Ще има засилена полицейска охрана, химически тоалетни, медицински екип и пожарна. Някои от линиите на градския транспорт в столицата ще работят цяла нощ. Не пътувайте без билет или карта, защото ще обикалят контрольори, предупредиха от общината.

„Монитор": Българинът заряза брака

Българите най-рядко слушат Сватбения марш сред всички останали европейци. Пред олтара у нас застават едва 3,2 двойки на всеки 1000 жители и заедно със Словения ние си оставаме де юре нацията с най-много моми и ергени, показват данните на Евростат.

„Монитор": ДДС намалява с до 2% до края на мандата

Правителството ще намали ДДС с 1-2% до края на този мандат. Все още не е определено с колко точно ще бъде понижен данъкът, нито кога ще влезе в сила промяната. Всичко това ще бъде решено през 2012 г., каза финансовият министър Симеон Дянков в интервю за бТВ.

„Монитор": Гинеколог слагал гърмящ силикон

Гинеколог слагал импланти на гърди, без да има необходимата квалификация за такава дейност. Това обяви националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев вчера, но категорично отказа да обяви името на лекаря, нито да обясни къде практикува той и дали още се занимава с тази дейност.

„Сега": Брюксел ни дава 6 месеца за пълна образователна реформа

Европейската комисия отправи сериозни критики за липсата на реформи в областта на образованието и за първи път постави конкретни срокове, в които трябва да бъде приета законодателната рамка за тях. До средата на 2012 г. България трябва да разполага с два закона - за предучилищното и училищното образование и за висшето образование. Това е една от препоръките в доклад на ЕК за постигането на целите, заложени в стратегическата рамка за европейско сътрудничество в образованието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини