От х:

Днес в x:

Немска баронеса раздава „Майчина мечта“ в Хасково

Рени фон Белтолсхайм

21 палета с висококачествени бебешки и детски храни на световно призната марка бяха раздадени из хасковските социални домове от баварската баронеса Рени фон Белтолсхайм. Пратката за децата е само част от десетките тонове храни, дрехи, памперси, играчки и стоки от първа необходимост, които дамата дарява на социалните заведения в цялата област. Всичко е с немско качество. Особено детските храни, които са абсолютна майчина мечта. Те са на фирмата "Хип", считана за върха на сладоледа в детското хранене, особено бебешкото. Храните са на изцяло биологична основа, без консерванти и оцветители....и струват майка си и баща си. На хасковски жаргон това означава, че и двамата родители трябва да взимат минимум по 1000 лв., за да изхранват растящото си дете само с "Хип". А хасковлии далеч не получават толкова.

За два дни баронесата успя да посети хасковските социални домове Надежда, Асен Златаров и Дом за медико социални грижи, а днес бе в старческия дом на Кенана. Освен изброените неща, баронесата дари и специални болнични легла за възрастните хора. Утре курсът й продължава в социалните домове в Димитровград и Свиленград. Рени извършва благотворителната си дейност за 4-та година поред. Идва два пъти годишно-през лятото и за коледните празници. Винаги придружена с огромни камиони и 60-70 тона товар.

Средствата за закупуването на помощите са набрани от немски фирми чрез малтийския орден, чийто член е Баронесата.

Всъщност тя е родом от Хасково, но от 30 години живее в Германия. Макар и вече женена за барон, никога не забравя откъде е тръгнала, а българският й е доста по-добър от на мнозина, живеещи в България.

Г.Христов

Част от пратката за старческия дом
Визитата на графинята съвпадна с коледното тържество на възрастните хора, организирано от ученическите общежития
За тонус
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини