От х:

Днес в x:

Конфискуваха 44 кила мръвки на Матев, запечатаха цеха му

Инспекторите изземват стоката от магазините

43 кг и 700 грама месо, месни заготовки и кайма са били поставени под забрана в магазинната мрежа в областта от инспекцията по храните. В същото време контролният орган официално запечата цеха на улица „Недялка Симеонова“ №4 в областния град. Мерките са в резултат от двудневна проверка на хасковски и софийски експерти в производствения обект, възбудена по сигнал на граждани.

Запорираните местни заготовки ще бъдат конфискувани и впоследствие унищожени. Те са били открити в няколко магазина в Симеоновград. Иначе обстойната проверка на Агенцията в Хасково, не откри магазини които предлагат месо от този производител. „Предполагаме, че малотрайните артикули са били изкупени или изтеглени от самия производител“ коментираха инспекторите.

Хасковският цех пък бе запечатан след като бе констатирано, че работи без акт 16 и няма изградени подстъпи за зареждане със суровина. Хранителните инспектори констатираха и нередности в производственият процес, както и нередности според наредбата за етикетиране, заради което издадоха нареждане стоката из магазинната мрежа да бъде иззета и унищожена.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини