От х:

Днес в x:

10 начина да издразниш колегите

Работата в екип често е предизвикателство заради различните характери на хората в него. За да върви работата добре и да се разбирате с колегите, е нужна известна тактичност, но може би понякога правите неща, които ги дразнят, а вие не се усещате.

Внимавайте да не прекалите, защото това може да подразни и шефовете, а знаем, че незаменими хора няма. Ето някои грешки, които може би допускате:

Набирате и разговаряте по високоговорителя на телефона. Трудно е човек да се концентрира и да работи около вас.

По време на среща или оперативка си разцъквате новия смартфон. Всъщност го правите постоянно.

Бавите служебните мейли или въобще не отговаряте. Нищо чудно, че колегите ви гледат лошо.

Все разправяте колко сте заети. С постоянното оплакване не само досаждате на колегите си, но и шефовете ще решат, че не можете да се справяте със задълженията си.

Закъснявате за срещите в офиса. Наистина може да сте доста заети с работата си, но губите времето на останалите, тъй като те не могат да започнат без вас.

Перчите се с постиженията си. Добре е шефовете да знаят, че полагате усилия и се справяте чудесно, но когато постоянно говорите за блестящите си успехи пред колегите, не печелите много симпатии.

Гримирате се на бюрото пред всички. Докато освежавате грима си, всички си мислят колко сте префърцунена и си губите времето, вместо да работите.

Оставяте хаос след себе си като например неподредени папки или неизмити чаши от кафе. Просто не е приятно някой да ходи след вас и да ви оправя кашата.

При проблем с колега винаги се оплаквате първо на шефа. Прилича много на „ще те издам на госпожата“ от детската градина, нали? Опитайте се първо да решите проблема си с колегата, може би ще успеете и така няма да злепоставите себе си и него пред шефа. А и никой началник не обича да си губи времето с разправиите на подчинените си.

Говорите твърде високо по телефона. Работата в голямо помещение с много хора има недостатъци – трябва да се съобразявате със силата на гласа си, иначе просто пречите.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини