От х:

Днес в x:

Първият комплекс от затворен тип отвори врати в Хасково

Байчо Бахов прерязва лентата

Първият комплекс от затворен тип в Хасково днес бе официално открит в квартал Орфей от кмет, поп и Байчо Бахов. Именно собственикът на популярната марка кисели млека "Конуш" е главния инвеститор в проекта. На неговият „инат“ и инициативност се дължи успехът на начинанието, заченато в началото на световната икономическа криза. През последните три години, няколко пъти проекта бе пред провал, но усилията на всички и най-вече на г-н Бахов помогнаха да се достигне до успешния финал, заяви хасковският кмет Георги Иванов, гост на събитието. Градоначалникът подчерта, че това е първа стъпка в благоустрояване на този хасковски квартал и превръщането му в по-добро място за живеене. Мястото наистина е добро. Комплексът е разположен на обширно пространство пред блоковете 6 и 25, на метри от бензиностанция Шел, ключовият булевард "Васил Левски"  и комплекс "Веспрем". На две крачки от него е и най-голямата хасковска детска градина- ОДЗ 15.

Байчо Бахов благодари поименно на партньори, инвеститори, държавни институции, банки и клиенти, които не се разубедили в начинанието. Днес жилищният комплекс получи акт 16.

Датата на откриването явно бе плод на любов към нумерологията. Комплексът отвори врати на 11.11.2011 година някъде около 11 часа. „Не е случайно“ подчерта Бахов.

След заигравката с древната наука дойде ред на модерната религия. Поп Петър от хасковския храм „Свети Димитър“ отслужи водосвет. После го обърна на поезия: „Сей сеячо сей, златно зърно.....“ Строфата бе посветена на кмета Иванов. Какво предизвика поетическият изблик на отчето не стана ясно.

Комплексът предлага 84 апартамента с площ от 50 до 180 квадрата, паркинги, озеленен вътрешен двор, градинско осветление, магазини от 40 до 200 квадрата, център за красота, евентуално-собствена поликлиника, снек бар и др. екстри. Всичко това, с пропусквателен режим.

Освен грижа за телата, комплексът предлага и грижа за душата. Той се изразява в новичък параклис посветен на Свети Мина, чийто празник е днес. Параклисът е изографисан от Петко Серкеджиев, зограф роден в Тополовград и живеещ понастоящем в София. Изографисал е 39 църкви и параклиси в България.

Г.Христов

Главният инвеститор Байчо Бахов придвижи проекта въпреки световната криза
Комплексът отвън
Поглед отвътре

Новият параклис "Свети Мина"

Зографът Петко Серкеджиев
Отец Петър реди молитви и стихове
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Si
    SITI
    6 0
    09:53, 12 ное 2011
    А параклиса защо няма КРЪСТ отгоре???
Последни новини