От х:

Днес в x:

Общинският съвет е с нов стар председател

Дечко Петков ще бъде председател на Общински съвет – Първомай през следващия мандат 2011-2015 година. Това беше второто решение, което взеха новоизбраните съветници за първото си заседание.

Тържествената сесия започна с връчването на удостоверенията на  спечелилите място в новия ОбС и избраните кметове по места. Присъстващият и.д. Областен управител Георги Игнатов, пожела на съветниците да работят така, че след 4 години отново да бъдат избрани. Напомни им, че тяхната работа ще бъде следена от избирателите и дори да няма хора в залата, действията им  ще бъдат обсъждани.“Работете така, че да не давате повод за отрицателни коментари“ – приключи приветствието си гостът.

Съветниците се заклеха да работят за доброто на общината и подписаха клетвени листове. След това г-жа Мария Бакова зае мястото на председател  на сесията. С думите „Възрастта не е порок, а урок“ тя пое щафетата, поздрави колегите си и пристъпи към първото решение на местния парламент – временна комисия за избор  на председател, а след това и към самия избор. Очакванията за няколко предложения и сблъсък на интереси не се случи. Росица Генова издигна кандидатурата на предишният председател на ОбС -  Дечко Петков. Тя не обоснова предложението си, никой не зададе въпроси, нямаше обсъждане и съветниците  пристъпиха към гласуване. Решението беше взето с 13 гласа „за“ срещу 8 „против“. По този начин се легитимира и управляващото мнозинство и опозицията.

Г-н Петков поздрави колегите си. Отбеляза, че 12 от съветниците са от стария Общински съвет, което според него, е показател за това, че са работили добре. „Конфликти ще има – добави той- важното е да запазим добрия тон и да работим за Първомай“. Сесията беше закрита след като председателят обяви  денят и часът на следващата- 23 ноември от 17.30 часа.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини