От х:

Днес в x:

Прокуратурата плаща 120 бона на обвинени в убийство. Преглед на регионалния печат

"Съдът:Прокуратурата да плати по 60 бона на семейство Илчеви". Братята близнаци Йонко и Георги Илчеви осъдиха държавата на обезщетение за общо 120 бона, защото лежали в затвора невиннни. Двамата бяха две години по арестите като обвинени за убийството на баща си Радослав. Баща им бе намерен зверски убит през 2006-та година, а след разследване за виновни бяха нарочени близнаците, които са деца от първия му брак. През 2008-ма година обаче, на самия финал за делото за убийство, основният свидетел на поркуратурата обърна показанията си на 180 градуса и близнаците от виновни станаха невинни. Двамата заведоха искове за по 100 хил срещу държавата, като се мотивираха, че в килията си загубили здравето, а покрай притеснения починали майка им и дядо им. В Хасково съдът осъди прокуратурата на по 40 бона, апелативният в Пловдив коригира на по 60 хил, но адвокатът на близнаците Димо Стоянов ще обжалва пред върховният съд за максималният размер на исковете-100 хиляди.

"За трети път д-р Иванов даде оставка окончателно". Шефът на отделението по Ортопедия и травматология д-р Румен Иванов отново подаде оставка. Това е третата оставка на д-р Иванов за това лято-първо при предишният началник д-р Пандов и две при новия-Славчо Близнаков. Причината е в конфликт с новия шеф, невлолога Близнаков, който от месец оглавява местната МБАЛ. Иванов смята че софиянеца Близнаков ощетява хасковската болница, като пренасочва пациенти за София, шефът му пък го обвинява че не си гледа съвестно работата.

И още медицинска тематика на стр.2:"2 болници подписват договор за сътрудничество" Това са хасковската МБАЛ и Свиленградската общинска. Правело се за първи път в региона уточняват от прессекретарията на областна администрация. Какви ще бъдат практическите ползи от този договор не става ясно. Досега "сътрудничеството" се изразяваше в това, че Свиленград отмъкваше хасковските лекари, като им предлагаше повече пари за по-малко работа. От Свиленград пък ни пращаха със шепи неосигурени пациенти.

"Харманлиец смаза от бой 13 годишната си щерка" Гюлнар от Харманли била пребита от 39 годишният си баща, без конкретна причина. Просто баща и бил пиян. Момичето е било чак с опасност за живота, сега е стабилизирана. След проверката на отдел "Закрила на детето" детето вероятно ще бъде настанена в социален дом заедно с по-малките си две сестричета и едно братче.

"Хасковската бюлетина-близо метър" чело на вестника. Толкова е дълга бюлетината за местният вот. Общият брой на бланките които ще бъдат отпечатиани на първи тур са 542 хиляди. Ще струват 60 бона на данъкоплатеца. Бюлетината е двойно по-дебела от предишната,  отбелязва от любов към подробностите вестника. Както и че се печатат в тукашна печатница.

"ОИК с нов секретар, старият кръшкал от работа"-"Хасковска Марица". Атака изтегли секретарят си от общинската избирателна комисия щото не идвал на работа и нещата не му били ясни. Така вместо Миглена Детинска, в комисията ще работи Соня Чанкова. Тя поне била с юридическо образование и може да върши работа, отдъхват си колегите и от ОИК.

"Прокуратурата нищи кандидат-кмет, водил баби в Гърция". Съпругът на настоящата кметица на Тополовград Ечо Карачолов решил този път сам да се кандидатира за кмет. Вече бившата му жена се отказала да се кандидатира за втори мандат. Ечо пък започнал да работи сред най-верният електорат-бабите и дядовците. Над 100 от тях били изпратени на екскурзия до Бяло Море, напълно безплатно. След публикация в столичен ежедневник прокуратурата се самосезирала. Възрастните хора обаче отказват да им е внушавано за кого да гласуват.

"Циганин кла мъж пред бизнесцентъра". Неизвестен циганин нападнал с огромен нож двама българи които си приказвали кротко в градинката пред хасковския бизнесцентър. Ударил единият през челюста и побягнал. За щастие ножът само порязъл по челюста потърпевшия. Два пръста по-надолу бе гръкляна. Циганинът бил криминално проявен. Все още не е заловен.

"Разкриват старчески дом в Димитровград". В съседната община замислят да разкрият общински дом за стари хора, чието изграждане да е по европейски програми. Това ще бъде едва третият такъв в страната. От Димитровград посочват, че хасковският дом винаги е препълнен, а частният такъв в самия Димитровград идва много скъпо на възрастните хора. В Димитровград вече се погрижиха за изоставените деца. Откриха един център за настаняване от семеен тип, скоро предстои изграждането на друг.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини