От х:

Днес в x:

Емил Георгиев: Кметът ни излъга, късаме

Не цепя басма на никого. Кмета ни излъга, затова късаме, каза Емо Георгиев/вторият от дясно наляво/

"Кметът ни излъга. Обяви, че ще е независим кандидат за кмет на Хасково, а се обвърза с политически партии. Оттегляме подкрепата си за него“. Това заяви категорично лидерът на ПП „Екогласност“ Емил Георгиев на нарочна пресконференция днес. Поводът бе представяне на листата на „Екогласност“ за общински съветници и кандидатурата на Емил Георгиев за кмет на града. На логичният въпрос, защо са преосмислили отдадената по рано подкрепа за Иванов, лидерът на Екогласност бе повече от обстоятелствен. „Заради обещанието, че ще бъде независим, отидохме аз, академик Богданов, световния шампион по борба Александър Томов и ген. Кирил Войнов. Сега ние отменяме това  споразумение“. Георгиев даде и втора причина: „ Той упражни силен натиск върху кандидатите ни за кметове в селата Мандра и Узунджово, да се оттеглят от кметската надпревара. Или да се дистанцират от „Екогласност“. Това е неприемливо“.

Така, "Екогласност" залага на силна, млада и необременена с политическо минало листа. Водач е Емил Георгиев, 4 мандата общински съветник. Председател на Обс Хасково в периода 1995-99 година. Първи подгласник е Недялко Матев, известният бизнесмен, чийто бойлери Матев са едни от най-продаваните марки в страната. Крупен работодател със своята ферма, в която обработва 15 000 декара земя. Йорданка Маринова е ръководител на единственият частен колеж в Хасково „Иком Интелект“. Валентин Тодоров е 4-ти, той е и кандидат за кмет на село Клокотница. Хирургът д-р Жоро Иванов е на 5-то място. 6-тата Северина Янева отваря безпрецедентният списък на жени в съветническа листа. Цели 9 дами са намерили място сред 15-те избраници на "Екогласност". Всички кандидати на партията са висшисти.

С този екип ще се борим за 5-6 съветници, поясни Георгиев. За разлика от други формации, „Екогласност“ ще търси успеха с адекватна програма. Основните точки в нея са да се промени отношението на администрацията към гражданите. В момента гражданите са изнудвани да си плащат за услуги от администрацията.

„Баба Иванка от село дава 10 лв за пътни до Хасково, а отказват да и издадат документ за това, че имала 5 лв неплатен данък. Това трябва да спре“, закани се Георгиев. Даренията към общината трябва да са доброволни, многозначително допълни настоящият съветник. Безумно е в Хасково да няма спорт-футболът, хандбала, гимнастиката и другите спортове вече не са перспектива за младите, а Хасково изчезна от спортната карта на България, обяви Емил Георгиев, който е известен с пристрастността си към футбола и усилията да намери пари за спасяването на местният футболен отбор. Не успя, но поне за разлика от много други – опита.

Целим се в 4 кметски стола по селата-Клокотница, Конуш, Криво Поле и Динево, допълни Георгиев, но изрази съмнение в честността на предстоящият вот. „При мен идваха емисари със списъци. Предлагаха гласове на избиратели срещу 20 лв на човек. Не се знае на колко партии ще пробутат тези списъци, но със сигурност има купувачи, казаха от "Екогласност". Решението на този проблем е просто-изкарват се 10-15 секции от ромските махали. Списъците се насочват в други секции. Това ще ограничи извиването на ръцете на хората от малцинствата. Според вносителите, такъв прецедент вече има в страната.

Темата честни избори е повод "Екогласност" да покани кандидат-кметовете на Хасково да подпишат утре, в 12 часа, меморандум за честни и открити избори в община Хасково. Персонални покани са изпратени към останалите 13 кандидата за кметското място на града.

Г.Христов

Лидерът на Екогласност си пожела честни и окрити избори
Недялко Матев представя успешният бизнес в листата на Екогласност
Мая, Ани и Мирослава представляват дързостта и красотата на Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини