От х:

Днес в x:

Разградски измамници шетат край границата. Преглед на регионалния печат

Разградски измамници шетат край границата, анонс над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 4 страница. За 2010-а и 2011-а в Свиленград са регистрирани адресно над 600 души. Повечето от тях са от разградско, откъдето са нашумелите през последните години телефонни измамници. Полицията ги следи под лупа, а местните ги гледат с подозрение.

5 млн. повече похарчи Касата за полугодието, водещо заглавие на първа страница. Хепатитът и новият лекарствен списък вдигат разходите, 70 720 лв. пък са източени от неосигурени родилки.

И в Свиленград социалистите жалят състава на ОИК, друг акцент от 1-ва. Определената за шеф на комисията Иванка Димитрова била директор на „Общинска собственост” и подчинена на кмета. Това я поставя в конфликт на интереси, смятат червените.

Пускат повторна поръчка за събаряне на сграда, водещо на 2-ра. Става дума за събарянето на крилото на ивайловградското училище, което бе определено от експерти като опасно. Първата процедура била спряна от комисията за защита на конкуренцията заради ограничения в условията на търга. Без да обжалва това решение, администрацията обявява нова поръчка.

ХАС отхвърли жалби на губернаторката, пише още на страницата. Административният съд в Хасково не е разглеждал по същество оспорването на двете решения на ОбС, с което се даваше право на кмета да подпише две записи на заповед. Според съда това е поемане на общински дълг, което трябва да стане по реда на определен закон. За това би следвало да следи Сметната палата. „Ще се обърнем тогава към Сметната палата”, коментира губернаторката Ирена Узунова.

Заради беднотия и нещастия майка сложи край на живота си, акцентът от 3 страница. 44-годишната Евгения Кантарджиева преживяла насилие преди десетина години и оттогава била на хапчета. Жената скочила от 5-ия етаж на ул. „Сливница” в четвъртък вечерта.

Боян Михайлов: Грабежът на световното ме амбицира повече, интервю с гребеца от Харманли, който бе ощетен на световното за юноши в Бранденбург. Тогава той финишира първи с кануто си, но журито даде медала на бразилеца Исакиаш Сантос.

Златен сезон за ТК Хасково, челен материал на спортната страница. Нашите тенисисти спечелили титлата на държавното отборно първенство до 16 години в Плевен.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. „Новинар юг” е в отпуск през август.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини