От х:

Днес в x:

Гоним по-лесно лоши съседи от блока. Преглед на националния печат

„Стандарт": Храним света в комбина с Израел

България може да стане световна банка за храни, като привличаме израелски инвестиции. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с израелския си колега Бенямин Нетаняху. "Някои държави имат петрол, газ, други, дадени от Господа възможности. България има плодородни земи. Има вода, има слънце. В тази посока ще положим огромни усилия за развитие", допълни Борисов. Той подчерта, че ние сме "шампион по пилеене на вода, а в Обетованата земя, точно обратното, цени се всяка капка. В тази област двете държави също ще си сътрудничат.
"У нас се обработват 30 млн. декара, това е повече от цялата територия на Израел и това впечатли техния премиер", разказа земеделският министър Мирослав Найденов. 2,5 млн. декара е държавният поземлен фонд, на който с израелски инвестиции и технологии ще се развива модерно екоземеделие.


„Новинар": Уорлик хвали независимите, те си правят партия

Независимите депутати се оплакаха пред американския посланик Джеймс Уорлик, а той ги похвали за това, че са напуснали партиите си. Отцепниците проведоха среща с дипломата в парламента, като на нея присъстваха 11 от общо 17-те независими депутати. Сред тях не бяха петимата от РЗС и бившият атакист Камен Петков.
Независимите обяснили на Уорлик за „противоконституционното" ограничение в правилника на НС да не могат да формират нови групи. Отцепниците обаче не казаха дали обмислят да внесат поправки в тази посока. Стана ясно обаче, че независимите обмислят да правят нова партия. Търсим вариант, следвайки волята на нашите избиратели да им предложим политически проект", каза лаконично Димитър Чукарски. Той отказа повече подробности, но обясни, че проектът ще е дясноцентристки, а идеята обоснова с необходимостта от по-голяма свобода на регионите.

„24 Часа": Галеви изчезнаха ден след като чуха присъдите си

Двамата бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха след произнасяне на присъдите им от Софийския апелативен съд в сряда.
Известните като Братя Галеви бяха осъдени съответно на 7 и на 5 г. затвор с обвинение, че са участвали с 5-има свои приближени в банда за рекет.
Двамата трябваше да се изправят вчера отново пред съда. Този път по дело, което се води от двамата общински съветници от партия "Атака" в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев за обида. Галеви ги нарекли "идиоти" в предаване по местна кабелна тв.
По това дело районният съд в Дупница осъди Ангел Христов на глоба от 4500 лв., а Пламен Галев бе оправдан. Сега то се гледа на втора инстанция.

„Труд": ГЕРБ скочи срещу Дянков за черната каса

Симеон Дянков Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев скочи срещу финансовия министър Симеон Дянков и поиска той да ревизира изказването си за депутатските пари.В сряда от Бургас вицепремиерът се обяви за законови промени, за да се изчисти въпросът с допълнителните депутатски възнаграждения, които дори не се облагат с данък. Така на практика се оказва, че парламентът върти черна каса.
Пред "Труд" зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Главчев лансира идеята парламентарните групи да се регистрират като неперсонифицирани дружества по Закона за задълженията и договорите. Така безотчетни сега пари ще се облагат с данък.

„Дума": В разгара на летния сезон БДЖ повишава цените

БДЖ очаква разрешение от транспортния министър Ивайло Московски, за да увеличи с 5 на сто цените на билетите за пътническите превози. Това съобщиха вчера от жп дружеството. От превозвача поясниха, че при различните категории влакове увеличението ще бъде различно, но няма да надвишава 5%. Предложението е новите цени да влязат в сила от 1 август. В билетния център на Централна жп гара в момента цената за бърз влак от София до Бургас е 18.30 лв. за еднопосочен билет и 27.60 лв. за двупосочен. Това означава, че цената на този превоз ще се повиши с малко над 90 стотинки за еднопосочен билет. Цените за автобусен превоз са малко по-високи. За автобус до Бургас ще ви искат около 26 лв. за еднопосочен и 47 лв. за двупосочен билет. БДЖ въвежда еднодневна абонаментна карта за трасето София - Своге. Тя ще струва 4 лв. - колкото картата София - Перник. Мотивите за исканото поскъпване на железопътните билети са загубите на превозвача и повишените цени на горивата.

„Новинар": Гоним по-лесно лоши съседи от блока

По-лесно ще гоним лоши съседи. Това решиха депутатите при окончателното приемане на поправките в Закона за управление на етажната собственост. Според текстовете, ако 75 на сто от собствениците в блока или входа са съгласни, то могат да извадят от сградата нежелания обитател. За такива обаче ще се смятат онези собственици или наематели, които използват своите помещения по начин, който излага сградата на значителни повреди или пожар, или пък системно нарушава правилника и вътрешния ред на блока.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини