От х:

Днес в x:

Пуснаха автомобилите по новото платно на надлез "Скобелева майка"

Снимка: News.Plovdiv24.bg/Архив

Бeз традиционното рязане на ленти днес в Пловдив беше пуснато в действие изцяло обновеното южно платно на надлез "Скобелева майка". Това е голямо и сложно пътно съоръжение на  входа/изхода на Пловдив към Черноморието, към Хасково и Турция с изключително натоварен трафик. Съоръжението е част от републиканската пътна мрежа и финансирането е осигурено от държавата.

Такъв мащабен ремонт през последните 10 години в Пловдив не е извършван. Стойността на цялостния ремонт е 9 милиона лева. В приключилия първи етап са усвоени 5 милиона лева. Засега движението се извършва двупосочно само по ремонтираното платно.

Утре, 14 юни, управителят на Пловдивска област инж. Иван Тотев ще има среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, както и с шефа на агенция „Пътна инфраструктура” Сергей Михалев. „Ще лобираме силно за финансиране на ремонта и на връзките към надлез "Скобелева майка". Необходими за общо 4 милиона лева за тях, но не само в една бюджетна година”, поясни Иван Тотев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини