От х:

Днес в x:

Касапница за кандидат-митничари. Шумните сватби пак извън закона. Преглед на регионалния печат

"Танов скъса 12 от 14 кандидат-митничари" чело на "Хасковска Марица". Въпреки, че първоначално обявените бройки за митница Свиленград бяха 10, само двама души преминаха през ситото на последния кръг от конкурса. Препитването било осъществено лично от Ваньо Танов. Шефът с неприятна изненада разбрал, че една от кандидатките например била щерка на началник- смяна на митницата, друга пък била племенница на полицейски шеф и т.н. Само Стоян Стоянов от Свиленград и Петър Янчев от Хасково явно са чисти и с подходящите способности за да бъдат назначени.

"Шумните сватби пак извън закона". Съдът върна докладна на общинският съвет, с която ДПС разпъна чадър на шумните сватби и силноозвучените мюсюлмански молитви. Преди решението на Обс от 25-ти марти, те бяха забранени, а за изключения се искаше писмено съгласие на кмета. Мотивите на Обс тогава бяха, че това е един вид дискриминация и отмени писменото разрешаване. Според съдът обаче в тази докладна имало вътрешни противоречия. Основният мотив обаче е чисто процедурен-проекто-решението трябвало да бъде поместено на сайта на общината 14 дни. То било там 13 дни.

Пак с процедурна хватка, а не по същество, преди дни съдът отмени друго решение на Обс-за отмяна на одобряване на капиталовите разходи за миналата година. Общинският съвет не прие финта на кмета да пренасочи 230 хил лева от ремонт на окаяните селски пътища на общината към друго перо, което не се разрешава от закона. Съветниците обаче гласували с вдигане на ръка, а не поименно.

"Свиват с 20 на сто площите с тютюн" Производителите ще сеят по-малко понеже цената пада, а изкупвачите договарят по малки количества.

"Измамници обират до шушка наивници"-темата на броя. Най-вървежните измами в хасковско през последните години и как съдът се е справил с тях.

Огромна снимка от мотокроса край Горски Извор. Пълна спортна страница, начело с 4-те златни медала за хасковското кудо от националния шампионат. Любопитното е, че замобластният Николай Нанев се оказа президент на хасковският клуб. Какво пък, Путин е джудист, Бойко-каратист. Нанев-кудист!?

"Ванко сменя Ямача с Лондон" чело на "Новинар". Футболист на Хасково 2 ще заминава за Ангиля. Спечелил пълна стипендия в тамошен колеж.  Учебното заведение било специализирано за футбол. Новината продължава на втора страница.

"Моторист чупи ръка на крос"-още една спортна новина на първа страница. Състезател от мотокроса край Горски извор не преценил добре скока и паднал лошо.

"Хасковската ешерихия коли не е като немската". Облекчението в заглавието се разстила като дълбока въздишка из дописката, която обяснява, че нашата бактерия е безвредна и се среща главно при децата. Не била опасна.

Някой да го каже на 66-годишния Наско от Сусам. Всъщност на неговите близки, щото Наско почина от "безвредната" бактерия. Нашата не е като немската, но също като нея предизвикала кръвоизливи в червата и бъбрека, които причинили смърта. Поне според лекаря извършил аутопсията. Това обаче за колегите няма значение-те прегръщат "диагнозата" на чиновниците от МЗ които твърдят, че това е "миокардичен инфаркт". Къде е миокарда/сърцето/ къде са червата е отделна работа-инфаркт е.

Чакаме Здравното министерство вече да ни казва от какво сме болни, както Дянков ни казва колко сме добре финансово, а Бойко -къкви късметлии сме с него.  Медиите пък вече свикват да пишат каквото им се каже, без да задават въпроси и търсят отговори. От тях боли глава.

"Сините се преброиха за президент, около 600 са". Толкова са хората в региона които гласуваха за син кандидат-президент. Вотът бе отворен за всички, не само членовете на синята коалиция. Тоест, само на 600 им пука за сините и техния кандидат-президент.

"ПМГ-Хасково окупира челото при кандидат-гимназистите" Първите 5 най-добре представвили се ученици при седмокласниците, са от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" от Хасково. Откакто на ПМГ-тата им разрешиха да си правят паралелки от 5-ти клас нагоре, те обират каймака на ОУ-тата. Затова и резултатите са закономерни. Друг е въпросът, че заради завишеният критерии на оценяващата скала, оценките на доста кандидат-гимназисти са по-ниски от очакваното.

"Генератор подпали дизелов локомотив" на крими страницата. Цели 4 пожарни гасиха товарен влак, който пламна в движение, малко преди Симеоновград. За щастие няма пострадали.

"Банев-25 декара самота" на 6-та и 7-ма страница. Става дума за Йордан Банев, бащата на олигарха Николай. Човекът кротко си отглежда череши в пустия огромен имот на Спахиево, който РДНСК се кани да събори като незаконен. Преди това имотът е бил законен цели 17 години.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини