От х:

Днес в x:

Искат до живот за Лазар Колев. Преглед на националния печат

„Труд": Европарламентът готов да ни каже „да" за Шенген

Доклад, подкрепящ присъединяването на България и Румъния тази година към европейското пространство свободно от граничен контрол се очаква да мине с голямо мнозинство в Европейския парламент в сряда.
Вчера и днес водещи представители на основните парламентарни групи се изказаха пред „Труд" в подкрепа на балканските кандидатки, а противници на присъединяването им оттеглиха предложения за отлагането му, признавайки, че са останали в малцинство.
Дебатът по доклада за България и Румъния на португалския евродепутат Карлуш Коелю беше насрочен за късния следобед във вторник , а гласуването по него - в сряда по обяд. Становището на парламента обаче е само консултативно.

„Новинар": Освободените български пилоти се прибраха от Судан

Малко пред 19 часа със специален полет на Военно въздушните ни сили от Хартум на летище София пристигнаха тримата български пилоти, които прекараха в плен в Судан 145 дни. Българските пилоти бяха посрещнати от премиера Борисов. Те бяха освободени в понеделник, след съвместна операция на българските и суданските служби. Бранко Чорбаджийски, Александър Димитров и Веселин Манолов бяха отвлечени в средата на януари.
И тримата са в добро състояние, но ще им бъдат направени медицински прегледи. Все още са неясни обстоятелствата около освобождаването на тримата пилоти. По думите на външния министър Николай Младенов, не е плащан откуп. Как са водени преговорите, засега остава тайна.

„Стандарт": Искат до живот за Лазар Колев

Най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, поиска окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева за обвиняемия Лазар Колев. Това стана в края на пледоарията на прокурор номер 1 на Пазарджик. Според Ганчева най-тежкото наказание е за всяко едно от двете убийства, в които е обвинен Колев. Според прокуратурата той е извършил общо пет престъпления. Те са изнасилване и убийство на Росица Белнейска, блудство, изнасилване и убийство на Христина Белнейска и са извършени с пряк умисъл без смекчаващи вината обстоятелства. Прокуратурата не отстъпи и потвърди искането си Колев да бъде признат за виновен за всяко едно от престъпленията.

„24 Часа": Рокади в НАП след срещата на Дянков и Стефанов

Много кадрови рокади в Националната агенция за приходите станаха ясни след срещата между финансовия министър Симеон Дянков и изпълнителния директор Красимир Стефанов, съобщиха от НАП.
Досегашният директор на Териториална дирекция (ТД) на НАП във Велико Търново Христо Костадинов от утре ще е зам.-изпълнителен директор на приходната агенция с ресор контролна дейност.
Досегашният заместник Бойко Атанасов става териториален директор на агенцията в София, а Светлана Паунова, която досега изпълняваше тази длъжност вече ще е заместник директор на ТД на НАП в столицата, отговорен за обслужването на клиенти.

„Дума": Отиде си шести здравен зам.-министър

Д-р Михаил Зортев подаде оставка от поста зам.-министър на здравеопазването в понеделник вечер. Официалният мотив е "по лични причини", както е съобщено и на електронната страница на Министерството на здравеопазването (МЗ). Очевидно обаче причините не са лични, тъй като пред БТА Зартев даде друго обяснение на действията си: "За мен е важна тясната екипност на работа, която трябва да бъде водеща, но когато има несъответствия във вижданията, реших, че е удачно да се оттегля от поста си. Решението ми за оставката е лично и бързо взето". По думите на Зортев причината за оставката му не са проблемите в спешната помощ. Той твърди и че не е развалил приятелството си с д-р Стефан Константинов, защото не са били приятели.
Според запознати една от вероятните причини за оставката е, че д-р Зортев се е опълчил срещу идеята за създаване на институт по здравна информация. Мегаструктурата трябвало да обединява информацията в цялата система на здравеопазването.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини