От х:

Днес в x:

Първомайци се пускат във воден поход по Марица

Димитър Димитров – Митоша

На 28 май официално ще бъде открит сезона за Воден клуб към Туристическо дружество „Драгойна“. По традиция това ще стане с поход по Марица от Пловдив до Първомай. На събитието са поканени и ще участват водни клубове от Асеновград, Хасково и други места.

За да влязат във форма, 8 лодкари от Първомай загряха през последния уикенд по течението от ресторант „Ловен парк“, през Крушево до Скобелево: капитанът на клуба Кръстьо Муратев, кметът Ангел Папазов, Енчо Захариев, Николай Дичев. Д-р Иван Петков, Митко (Митоша) и Тодор Димитрови и Атанас Атанасов.

„Не се мина без екстремни ситуации – разказа един от най-изявените - Митоша. Наложи се да се прави „скок“ от стената на помпата на Крушево. А преди моста в Скобелево две лодки се обърнаха и ситуацията почти излезе от контрол. След обръщането на едната лодка д-р Петков беше завлечен от течението, а аз тръгнах да го спасявам и бях следващият , който тръгна надолу. Наложи се да се пускат въжета, за да бъдем спасени.“ Точно тези ситуации колкото и да са опасни, вдигат адреналина и карат момчетата отново и отново да се връщат „на вода“.

През тази година за клуба предстои седемдневен национален поход по река Арда. Там се събират над 2000 лодки от цяла България. Първомайци ще направят палатков лагер и на язовир „Беглика“. Предстои обиколка на два острова в Турция.

Водният клуб разполага с 10 лодки. С помощта на общината наскоро е закупена трета клубна лодка, а още 7 са лични. Когато се прави голям поход, се наема и понтонна лодка, която събира над 20 души, но местата винаги са недостатъчни.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини