От х:

Днес в x:

Пуснаха 6 000 покани за концерта на Мими утре

11-годишната Мими

6 000 покани са пуснати за предстоящия благотворителен концерт в помощ на 11-годишната Мими, който ще се проведе на площадка „Спартак“ утре. Момичето е болно от ювенилен хроничен артрит и епилепсия. За нея ще свирят Георги Матев и неговият бенд, ще пеят фолкаджийките Емилия и Гергана, народните изпълнители Николай Славеев и Росица Пейчева. Трупата „ Нешънъл арт“ на Нешка Робева също ще участва в концерта. Водещ на спектакъла ще бъде Камен Воденичаров. В благотворителната кауза ще се включат и хасковски формации.

Благотоврителният концерт „Хасково за Мими“ започва в 18.00 часа. Поканите могат да се намерят в театъра и офиса на Дарик радио в Хасково. Цената на пропуска е 5 лева. Те ще могат да се купят и преди началото на концерта и на двата входа на площадка „Спартак“.

Събраните средства ще отидат за предиагностициране и рехабилитация на Мими в израелска клиника.

Отворена е и линия за финансова подкрепа със SMS на телефонен номер 17 777 с текст DMS Mimi за всички мобилниоператори.

Цена на един SMS е 1.20лв с ДДС.

Поставят диагнозата Ювенилен Хроничен Артрит на Мими през 2003г. Заболяването протича с чести рецидиви и това я направи зависима към лекарствата. В края на 2007г. се налага смяна на лечението, което допълнително е подтиснало нейния имунитет и тя прави поредица гърчове. Изпада в състояние на кома и от тогава е неадекватна , не говори и не общува с близките си.Установена е  мозъчна атрофия с доказана епилепсия. Три години след случилото се детето има известно подобрение , но основното й заболяване се влошава. Налага се лечение с "Енбрел" , което е поето изцяло от Българската Коледа , но ,за съжаление , не дава резултат. От март месец тя се лекува с нов препарат - Ro-ectemra, което струва между 600-700лв. месечно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини