От х:

Днес в x:

Първанов: Време е да напуснем! Аз, Доган, Борисов и Костов

Президентът Георги Първанов предложи политиците на прехода да напуснат политиката.

"Смятам, че ние, поколението политици на прехода трябва да подготвим своето оттегляне от върха. Ние трябва да инвестираме в нови кадърни кадри. Аз мисля, че е дълг на всички - на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган - да не изброявам всички лидери - да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията", каза президентът Първанов на среща с обществеността в Хасково.

Според сегашния президент трябвало да се мотивират младите хора да се захванат с държавното управление. "Аз се опитвам да създам една такава школа", каза още Георги Първанов.

Държавният глава заяви, че е на среща с обществеността в Хасково като част от една обиколка, която предприема в цялата страна в края на втория си мандат, за да отчете дейността си като президент на Република България. Той отбеляза, че няма такова конституционно задължение, но, според него, не е късно да се сложи началото на такава традиция.

Президентът коментира и политическата обстановка в държавата. Според него в момента в България цари криза на управлението, а държавата се е превърнала в полицейска. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са част от репресивния апарат, допълни президентът по повод скандалите с посланиците с досиета в Държавна сигурност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини