От х:

Днес в x:

Пенсионери се жалват на ГЕРБ, че клубовете им са затънали в борчове

Христо Кенански от Смолян отиде в офиса на ГЕРБ в града , за да се жалва от недоимъка на клубовете за пенсионери

Масово клубовете на пенсионерите са затънали в дългове и  ежемесечно са изправени пред огромно изпитание да си платят сметките. Всички трупат борчове към ВиК и  ЕВН за ток, дължат осигуровки, хонорари, данъци, такси.

 Общината, ръководена от БСП в Смолян, е докарала пенсионерските клубове до просия, смятат хората на ГЕРБ  в родопския град. До този извод представителите на управляващата партия са стигнали след няколко проведени приемни от януари до сега.

 Възрастни хора, живеещи в различни квартали на града ежедневно си търсели субсидиите от местната власт в Смолян, но се натъквали на грубо отношение от администрацията.

Според представителя на пенсионерите от клуба в кв.Устово Христо Кенански, през последните две години клубът е получавал субсидия от 200 лева месечно, вместо по 1 200 и 2 200 лева.

Председателката на клуба Рени Касабаджакова обяви, че клубът им дължи 459 лева данъци и такси за 3-4 години назад. Над  700 лв. пък били не внесените осигуровки на двама души, които обслужвали пенсионерското кафене.

Натрупаната сметка за ток била 300 лева за няколко месеца.

Клубът има 15-членна женска група за фолклор, но нямат пари да си ушият носии, за концерт на 23 май.

Ситуацията в пенсионерски клуб квартал Райково в града е същата, жалват се местните пенсионери. В средата на февруари щели  да им спрат тока заради дълг от близо 400лв. Споразумели се за отсрочка с енергодружеството, но сега пък „висят” пред ВиК с 390 лева за вода, натрупани за няколко години и още почти 100лв. нови сметки за ток.

От офиса на ГЕРБ в Смолян са оказали финансовата помощ на двата клуба.

Възрастните хора обаче  настояват да си получат субсидиите, които са гласувани от местния парламент.

На заседание на общинския съвет в четвъртък  съветници от ПП ГЕРБ ще поставят въпроса за издръжката на пенсионерските клубове и неизплатени субсидии, съобщиха от офиса на ГЕРБ в града.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини