От х:

Днес в x:

Преглед на основните теми в смолянския печат

Водещото заглавие на вестник “Родопи Смолян” в броя му от 30 март разнищва тихата война между бивш и настоящ кмет, на фона на наближаващите избори: “Гаджев остави Мадан без европари”. Разпродажбата на общински сгради от бившия кмет на миньорския град Валентин Гаджев затруднява техният ремонт и обновяването им по европейските програми. Това е обвинението на настоящият градоначалник на община Мадан Атанас Иванов.

На първа страница изданието дава подробности за побоя в Девин муежду пияна компания в местно заведение: “Братя спретнаха въргал, изпати си полицай” .

 “С близо 600 хиляди лева 3 села ще имат питейна вода” е заглавието са социалната придобивка в три смолянски села.

Акцентите от втората страница са посветени на криминалните и полицейски хроники от региона : “Граничари спипаха шофьори с цигари и алкохол без бандерол” заловените обаче твърдели, че си ги купили от „Шекер” махала в Пловдив и то само за собствена консумуация.

 “Смолянско с 200 хиляди лева за нови фиданки”, пише изданието за инициативата и  информира, че 19 стопани в областта са глобени, заради предизвикан от тях пожар в земеделски имоти и гори. “Услугите на ВиК вече и в интернет” е информация за потребителите, които искат да се информират он-лайн.

По-интересното от последна страница в днешното издание:

“160 ученици ритат здраво за “Евро-Родопска купа” и  “Мадлен Алгафари раздава автографи с новата си книга”. Известната психоложка ще представи поредното си любопитно четиво “Приказки за възрастни” на 1 април в родопския град.

 “500 лева глоба за дядо “работел” 15 хектара земи” , е материалът за поредното източване на европари със заявени несъществуващи земеделски площи.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини