От х:

Днес в x:

"Труд": МВР вербува пенсионери за агенти. Преглед на националния печат.

"Стандарт": Ванга видяла ада в Япония

Ванга е предсказала, че в 2011 година ще има ядрена катастрофа. Това сензационно съобщи вестник "Комсомолская правда" и изправи на нокти цяла Русия. В момента светът е в паника заради заплахата от нов Чернобил в Япония. Все повече са песимистите, които прогнозират, че реакторите във Фукушима ще гръмнат до часове.
Руското издание цитира дословно думите на българската пророчица: "В резултат от радиоактивно замърсяване в Северното полукълбо няма да останат нито животни, нито растения".
Досега се смяташе, че Ванга е видяла пораженията от нова световна война. Хипотезите бяха, че ядреният ад може да е резултат от сблъсък между Северна и Южна Корея. Сега опасенията са, че петричката ясновидка е прозряла страховит развой на драмата в Япония, пометена от трус и цунами.

"Монитор": Япония на 24 часа от Чернобил

Японските власти имат само 24 часа, за да вземат последните мерки, за да спасят света от катастрофа от типа на Чернобил през 1986 г., съобщиха световните агенции. Според френски експерти прогнозите за развитието на ситуацията са твърде мрачни, като на същото мнение са и американските експерти. Шефът на ядрената безопасност на Франция (IRSN) Тиери Шарл заяви, че следващите часове са решителни за страната. В зоната на самата АЕЦ няма никаква защита за хората, а радиацията превишава критичните 1000 микросиверта, след които лъчението разрушава костния мозък на хората. Всички работещи в момента в централата може да загинат до няколко седмици. На същото мнение са и германски експерти, като дори президентът на Обществото за защита от радиация Себастиан Пфлюгбайл коментира, че единственото, което ни остава, е да се молим. Единственият шанс на японците е вятърът да духа в посока към Тихия океан, допълва Пфлюгбайл. Повечето експерти са на мнение, че възможностите за положителен изход са твърде минимални, а ситуацията излиза от контрол.

"24 часа": Експерт вади таен документ за АЕЦ "Белене" от 1997 г.

Днес отварям "тайните папки на Хиновски", ще чуете интересни неща за АЕЦ "Белене". С тези думи и с ръка в чантата си, енергийният експерт Иван Хиновски пристигна за дискусията "АЕЦ "Белене" след Япония и преди избори". Дебатът, организиран от "24 часа" и "Труд", предизвика голям интерес, залата беше претъпкана.

До площадката на Белене съществува разломна зона. В това се съмнявали още през 1997 г. тогавашните корифеи в българската енергетика, разкри Хиновски. Навремето 22 души, тогава начело на енергетиката, са били събрани на технически съвет от енергийното министерство, за да се произнесат дали да продължи спряното строителство на "Белене".

"24 часа" се сдоби с документа от заседанието, за който са се носили много слухове през годините. В него пише: "Съмненията за съществуване на разломна зона в близост до площадката не позволяват вземане на решение за строителство на АЕЦ до изясняване на проблема."

Тогава експертите били смразени и от цената на тока от първия реактор в "Белене" - 7 цента (доларови) за киловатчас. Тя била значително по-висока от прогнозната за 2010 г. - 5 цента.

"Труд": МВР вербува пенсионери за агенти

Бдителни баби и дядовци ще получат мобилни телефони от Министерството на вътрешните работи, за да предупреждават пазителите на реда за престъпления по селата. Това съобщи в Монтана главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Борбата с битовата престъпност е основен приоритет на полицията в региона, заяви полицай №1, който присъства на годишния отчет на областната дирекция на МВР.

В отдалечените селища, където живеят малко и предимно възрастни хора и няма постоянно присъствие на пазители на реда, може да бъдат раздадени телефони със запаметени в тях номера на полицейски служители. Така хората ще имат пряк контакт с МВР и ще съобщават за съмнителни автомобили и хора, както и за други проблеми. Телефоните работят в група и са безплатни, а хората ще се чуват по един-два пъти на ден с полицаите, обясни главният секретар.

"Стандарт": 1 млн. за чистач на ДДС

В интернет човек може да открие невероятни услуги. Та дори и "кражба на ДДС". Точно по такава обява в нета работи цял екип от ДАНС. Агентите от родното ФБР се натъкнали на "услугата" преди няколко месеца. След пускане на кратко съобщение до даден номер мераклията, намерил обявата, може да прочете подробности. А в тях се казва, че срещу определена сума или по-точно процент от ДДС има отлични специалисти, които могат да намалят до 10 пъти дължимия налог. Например ако фирмата ви дължи 20 млн. лв. ДДС, при вас идва човек, който само след месец работа намалява дължимия данък до два милиона. За свършената работа той иска 1 000 000 лева. Според агентите от родното ФБР новата услуга била предлагана както на български компании, така и на фирми от ЕС, по-точно от Италия и Гърция.

"24 часа": Йоско без собствен бизнес, къта 1 млн. лева

Над 1 млн. лв. е вложил Йосиф Йосифов-Йоско в земи, къщи и коли, ако се вярва на експертите на комисията "Кушлев".

42-годишният сливенец, който пиян отне живота на двама мъже, размазвайки колата им с бронирания си джип, е натрупал необяснимо имане без постоянни доходи и собствен бизнес, установи проверка на "24 часа".

Йоско поддържа луксозна къща в баровския кв. Бояна, апартамент с гараж в столицата, имение край Сливен, 3 дка земи в курортния гр. Сапарева баня и няколко лъскави автомобила, а на негово име са регистрирани само фондация за духовно развитие и спортен клуб с нестопанска цел.

Всеки един от имотите на разследвания за търговия с наркотици, трафик на жени и съучастие в убийството на Константин Димитров Самоковеца е купен преди 2003 г.

"Новинар": Секти зарибяват в затвори и общини

Сектите влизат и търсят жертви в различни държавни институции. Сред целите на алтернативните религиозни движения са затворите и общините. Шефовете на учрежденията клъвват на куката лесно и подлагат на опасност служителите си. Сектите, представящи се за сдружения или фондации, успяват да прескочат прага на институциите, като предложат на ведомствените ръководители безплатно услугите си.

За тази опасна тенденция алармира пред „Новинар" д-р Десислава Панайотова, директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий". "Ръководните ни органи не знаят смущаващата история на някои от тях, не подозират за самоубийствата, засечени при много подобни секти", обясни Панайотова. Религиозните общности провеждали семинари или пък различни спортни мероприятия.

"Стандарт": Бензинът падна с 6 ст.

С 6 ст. поевтиня масовият бензин А 95 само за два дни. Във вторник литърът се продаваше за 2.45 лв., а от днес цената му е 2.39 лв. Без промяна остава обаче цената на дизела, която сега е 2.54 лв. Бензинът поевтиня, тъй като два поредни дни "Лукойл България" сваля цените на едро. Котировките на петрола на световните пазари се успокоиха заради опасенията, че Япония, която е третият по големина консуматор, ще намали значително потреблението си заради природните катаклизми. Това свали американския лек суров петрол до $96 за барел, а лондонският сорт Брент - до $107. Вчера обаче котировките леко се вдигнаха, като на борсата в Ню Йорк сделките се сключваха срещу $99.95, а в Лондон цената беше $110 за барел.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини