От х:

Днес в x:

Хванаха служители на БДЖ да крадат гориво

В околностите на Вакарел служители на “Транспортна полиция” задържаха шестима мъже, които тъкмо източвали дизелово гориво от локомотиви в междугарието между мина Чукурово и гара Вакарел. Оказало се, че групата е от служители на железниците, сред които и 55-годишен началник влак, съобщиха от МВР.

Останалите петима са регистрирани в полицията за различни престъпления.

Първият, машинист на 50г., е криминално проявен за престъпление при изпадане в неплатежоспособност и за измама. Срещу втория, 52-годишен помощник машинист от София, има 2 заявителски материала за кражба. Третият, маневрен стрелочник към ж.п. гара Вакарел /57 г./ е криминално проявен за кражба и търговия с акцизни стоки без бандерол. Негов колега /50 г./ от Септември пък е познат за кражби в столицата и в родния му град. Най-младият от групата, 27-годишен маневрен стрелочник към жп гара Вакарел, е криминално проявен за отглеждане на марихуана и за разпространение на наркотични вещества.

При претърсване на гористата местност в околностите на Вакарел са установени и иззети 3 пластмасови туби с дизелово гориво, 16 празни пластмасови туби - подготвени за пълнене, 3 гумени маркуча и лек автомобил марка УАЗ. В автомобила са открити и 10 чувала с крадени въглища.

По случая е образувано досъдебно производство по член 195, ал.1 /кражба чрез техническо средство/. За случая е уведомена Районна прокуратура Ихтиман. Продължава работата на РУТП-София по разследването на престъпната дейност на групата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини