От х:

Днес в x:

Женски сблъсък на "Евровизия"

Дана Интернешънъл излиза на ринга на "Евровизия", за да влезе в челен сблъсък с Поли Генова. Транссексуалната израелка, която спечели състезанието през 1998-ма и се прочу по целия свят с "Дива", отново беше излъчена за представител на страната си с песента "Динг Донг", предаде АСН.

Дана обаче поизгуби блясък след мощния пробив в края на миналото десетилетие и последната й изява беше като жури на "Мюзик айдъл" в Тел Авив. Поли с "На инат" и конкурентката й имат по равно гледания в Youtube - около 100 000.

Коментарите под хита на българката обаче са доста по-възторжени. "12 точки от Швеция", "Влиза в топ 3", "Поздрави от Германия, страхотно парче" са част от мненията на чужденците.

В същото време българите са по-скоро разединени - между обожание и "Става, но няма да повтори успеха на Елица и Стунджи". Дана Интернешънъл пък е сериозно подигравана. "Това парче е много тъпо, но не достатъчно, за да спечели "Евровизия", шегуват се форумните специалисти.

Почти всички държави вече излъчиха свои представители. Турция спази традицията да праща рок - миналата година стана втора с "Манга", преди три - пета с "Мор ве отеси". Сега комшиите ще участват с Yuksek Sadkat и песента "Live It up" - стабилен рок с леко ориенталски елементи. Парчето на гърците също е интересно: комбинация между рап и модернизирано сиртаки.

Основните фаворити за състезанието в Дюселдорф през май обаче са жени.

Германците изпращат отново шампионката си от миналата от година - Лена. Сериозен претендент е Полша. Магдалена Тюл е толкова красива, че ако всички песни са еднакво посредствени, като нищо ще спечели. Още повече че досега милион фенове са я гледали и слушали в Youtube. Естония също е напред с приятен момичешки рок, много подобен на този на Поли. Грузинците пък са направо с женски метъл - групата им много прилича на Гуано Ейпс.

Норвегия са изкопирали почти едно към едно Шакира. Представителката им Стела Муанги пее "Хаба Хаба", която страшно прилича на "Уака Уака" - хитът от лятото на страхотната колумбийка. Това не пречи обаче на норвежката да се радва на сериозна популярност в мрежата и да е сочена за фаворит. Скандинавците винаги се подкрепят и песента е кандидат за топ 5. Руснаците пък са в играта с Алексей Воробьов и Get You - песен на RedOne, който пише музика за Лейди Гага. Парчето обаче не блести особено и отнася доста подигравки заради лошия акцент на руснака.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини