От х:

Днес в x:

Самолетът на Кадафи кацнал в Минск

Dassault Falcon 900EX, сн.: wikimedia.org

Самолет, за който се предполага, че е на Муамар Кадафи, е бил забелязан на териториqта на Беларус, съобщава lenta.ru, позовавайки се на опозиционното беларуско издание "Хартия 97".

Самолетът Dassault Falcon 900EX с бордов номер 5A-DCN е излетял от Триполи за Минск в петък, 25 февруари и е излетял оттам в неделя. "Хартия 97" цитира пък израелския "Гаарец", който предполага, че в Беларус са пристигнали близките на  Кадафи.

Друго беларуско издание - "Телеграф" , пише, че в Минск е кацнал Boeing-737, също собственост на Кадафи, на борда на който са били 3-те милиарда долара във вид на банкноти, злато и брилянти. Вестникът съобщава и за слухове относно оръжия, които трябвало да бъдат доставени от Белорусия на Либия, от пристигналия емисар на Кадафи Абдерахман Сейид.

Министерството на външните работи на Беларус е заявило, че  публикациите на отговарят на действителността. Не е ясно дали самолетът Dassault Falcon 900EX номер 5A-DCN принадлежи лично на Кадафи, той е отбелязван и като собственост на Libyan Airlines, по-рядко като частен или правителствен самолет.

The Times съобщи, британските власти са осуетили днес опит да бъдат изнесени намиращите се там около милиард фунта стерлинги либийски пари. С това британската хазна е блокирало и всички либийски сметки в Англия. Швейцария вече блокира средствата на либийския лидера. Санкции против Кадафи и неговото обкръжение въведе Съвета за сигурност на ООН. Санкции на режима наложи и ЕС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини