От х:

Днес в x:

Найденов сменя Калина Илиева с мъж с диплома

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предложи пакет от кандидат-директори на ДФ „Земеделие”, от който ще бъдат избрани шефа на новата структура и неговите Двама заместници. Той бе категоричен, че случаят „Калина Илиева” няма да се повтори.

"Взел съм мерки, няма да е жена и гарантирано ще бъде с диплома", заяви министърът.

Кандидатите вече са ясни. Те ще бъдат представени на премиера за одобрение.

"Дано от 1 февруари новият директор да бъде ясен. При всички случаи ще има по един представител от ХЕИ, ветеринарната и фито-санитарната служба", каза Найденов, предаде КРОСС.

По думите му, няма да се търси експерт на всяка цена. "Имали сме свидетели на случаи на изключително добри експерти, които нямат качества да бъдат добри ръководители", заяви земеделският министър и допълни: "Този човек не трябва да има тежести от миналото и да се влияе от заплахи и натиск".

Мирослав Найденов отрече твърденията, че във връзка със създаването на новата агенция ще бъдат назначени допълнително 3000 души: "Не назначаваме никакви нови 3000 души. Напротив, обединяваме и Агенцията по безопасност на храните ще стане една силна агенция , каквато не сме имали през последните 20 години. Ние обединяваме служби като ХЕИ и НВМС, като в крайна сметка съкращаваме и щата на дублиращите звена".

На въпрос дали шефът на Агенцията по храните ще бъде подслушван от службите, Мирослав Найденов заяви, че самият той не подслушва, но предполага, че службите ще си го включат превантивно. "Не зная как стават тези неща. Аз лично нямам притеснения. Едно е сигурно – ако наистина са ме слушали в продължение на една година и не са намерили нищо, аз мога да бъда още по-спокоен", допълни Найденов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини