От х:

Днес в x:

13 °C

Награденият полицай: Не съжалявам, че работя в МВР

Полицай Деян Делчев с плакета, връчен му от министър Цветанов

Димитровградският полицай Деян Делчев бе определен за №2 на България сред униформените в годишната класация на МВР „Полицай на годината“. Деян работи в група “Опазване на обществения ред” в сектор “Охранителна полиция” и вчера бе награден от министър Цветан Цветанов, защото спаси живота на свой колега получил токов удар, при изпълнение на служебния си дълг. 35-годишния полицай работи в системата на МВР от 5 години, все още не е семеен, но му предстои сватба. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Деян разказа как приема награда и какво мисли за работата на българските полицаи.

- Първо честито за наградата, очаквахме ли я?

- Честно не съм очаквал да получа такова признание, наградата ме изненада. Тук е мястото да благодаря на ръководството на МВР и на тукашното управление в Димитровград. Разбира се, благодарение на спонсорите всички наградени получиха преносим компютър с карта за мобилен интернет.

- Получавате отличието заради случка, която вероятно ще остави отпечатък в живота и работата, така ли е?

- Да, като затворя очи все още си представям колегата паднал на земята и безжизнен, почуствах се ужасно още повече че Мирослав (пострадалият от токов удар полицай - б.а.) е освен колега и приятел. Познавам го още преди да започна работа в полицията. А в нашата професия колегата ти става семейство, с него прекарваш по 12 часа, едно дежурство и ставате много близки.

- Как успяхте да запазите самообладание след като Мирослав бе повален от токовия удар?

- В първия момент човек се стъписва, а и както казах с Мирослав сме и приятели, след като падна на земята му направих изкуствено дишане, сърдечен масаж и веднага извиках линейка. Случката трудно ще забравя, може би никога няма да стане това. Помогна ми, че излезнах в едномесечн отпуск и се откъснах от преживения стрес.

- Имал ли си и други подобни ситуации до сега?

-Не, а и на никой не го пожелавам на никой, ужасно е.

-Съжаляваш ли, че си станал полицай?

- В никакъв случай. Преди да постъпя в системата на МВР преди 5 години, бях в жандармерията. В полицията ми харесва, че работата е интересна, помагаш на хората и си в услуга на обществото. Нито за миг не съжалявам.

- Какво трябва да се промени в МВР според теб, в днешно време образът на полицая е недолюбван?

-Мисля, че в последните години се правят много неща в тази посока, ръководството на МВР до доказа, а и в РПУ-Димитровград се направи много. Мисля, че на полицията днес се дава повече свобода на действие и занапред промените ще са все положителни.

- Имал ли си други награди и отличия преди тази?

-Да, но те са свързани със участие в турнири по стрелкова подготовка тук и на областно ниво в Хасково. Имам и 8-мо място на републиканско първенство по стрелба преди време. Искам само да припомня, че в същата класация на полицията миналата година, димитровградското РПУ спечели втора награда сред полицейските управления заради работата по разкриване на двойното убийство, извършено от Недялко Димитров - момата. Така, че вторите места са запазена марка за местната полиция.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
28 окт 2020
Последни новини