От х:

Днес в x:

Свещеник пренебрегна деца идващи в храма

Децата отиват на гости в Храма в който от двама свещеници, не присъстваше нито един

Само за 24 часа, църквата показа двете си лица. След като вчера отец Златко от хасковската църква „Св. Архангел Михаил“ плати от джоба си настаняването в хотел на бездомница, и с това вероятно спаси живота и от лютия студ, днес колегата му отец Петър от църквата „Св. Димитър“ позорно пренебрегна 5 годишни деца идващи в храма му да се докоснат до Бог. Под предтекст, че не е уведомен официално и че има спешна работа отецът се качи на фиата си и изчезна. Каква е работата не стана ясно. По официалното разписание на църквата, днес няма никакви богослужения. С това вероятно отпада и задължението да се седи в храма. И другият свещеник назначен в „Св. Димитър“, отец Серафим също липсваше. Нямаше кой да покаже на децата иконата на Исус и Божията Майка.

С тази задача се нагърбиха детските учителки от 3-та детска градина. Водени от директорката Галя Милкова, те заведоха 20 петгодишни деца в православен храм, за да ги запознаят с вяра и религия, в навечерието на коледните празници. Мотото на идеята бе „От нас започва доброто“. Цял час преди това в детската градина, децата научаваха що е добрина и защо Бог е любов. В храма видяха лика на Спасителя и запалиха свещички за здраве и добро.

Милата картинка потвърди идеите на големия мислите Мартин Лутер отпреди 400 години. Идеологът на Реформацията на църквата твърдеше, че между човек и бог няма нужда от платени посредници, тоест свещеници.

Г.Христов

Децата се учеха как да палят свещ и да се кръстят

Духовният пастир обаче прецени, че не му е работа да учи деца
"От нас започва доброто"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини