От х:

Днес в x:

Как да оцелееш на фирмено парти

Добро време. Да, това не е състезание, а парти. Но се опитай да се появиш в уречения час, или поне с малко закъснение и не си тръгвай първи. Внимавай и да не се застоиш много след очевидния край. Не си гледай часовника през цялото време, просто го поглеждай тайно, когато се налага. Доброто темпо винаги е печелившо, така че карай в ритъма на купона. Което в някои случаи може да изисква качества като издръжливост, самоконтрол и предвидливост.

Подходящо облекло. Системата с дрескода е прекрасна, защото предотвратява гафа с неуместния тоалет, но у нас не се практикува много. Така че гледай да не изпъкваш твърде с дрешки сред себеподобните. Така де, на пижамено парти отиваш по пижама, на фирмено ..., е ти си знаеш колегите, а и те те знаят. Вероятно минута размисъл и капка здрав разум ще са напълно достатъчни да решиш въпроса.

Леко похапване. Не отиваш там да се налапаш. Храна няма да липсва, то е ясно, но ако не си хапвал цял ден, логично ще и се нахвърлиш. Което те представя в лоша светлина. Зле ще се приеме и ако не уважиш почерпката. Подходи професионално, хапни нещо леко няколко часа преди партито. Поддържай умерено темпо, докато има ястия.

Професионализъм. Ако ще говориш с някой от другия отдел на професионални теми, погрижи се да звучиш поне малко компетентно. И винаги е добре да слушаш с интерес каквото има той да каже. Може пък да научиш нещо, а и колегата ще се почувства уважен.

Комуникационни умения. Нищо извънредно, чувал си това от мама – не прекъсвай другите, не говори само ти, не задълбавай, ако имаш някакво особено мнение. Опитай да заговориш колеги, които не познаваш особено добре. Не се задържай цяла вечер в компанията на едни и същи хора. Може да поспориш, ако си сигурен, че това е желано от другата страна, но не забравяй, че ако спечелиш спора на всяка цена, губиш приятел. Та от тази гледна точка най-добре докарай нещата до реми, ако опонентът си струва. В патритата има голяма истина. Сервилното поведение веднага лъсва, така че е крайно наложително да гризнеш някого, ако обратното ще е сервилно. Ама леко и елегантно.

Трезвост. Вдигай чаша само за наздравиците. На екс ще пиеш само ако фирмата е руска. Не произнасяй дълги тостове, и в никакъв случай повече от един. Да, алкохолът сваля задръжките, ама гледай да не останеш съвсем без задръжки. А и може да си забавен и без да си пиян, нали така.

Позитивно мислене. Не унивай, дори тонусът да спадне по някое време. Или ако се чувстваш напрегнат, или не ти е толкова весело, колкото на другите. Ако имаш избор между скучаеща физиономия и неангажираща усмивка, не се колебай, усмихни се.

Съвет: Заложете на повече вода

Неуместното флиртуване е вторият по тежест гаф, лошото пиянство държи първото място. Тежестта се усеща на следващия работен ден.

Заключение
Получи важни и мощни съвети как да оцелееш на фирменото парти. Половината да си възприел, сървайвър си. Ето и черешката на тортата. Забалявай се! С тези хора свършваш куп работа всеки ден. Ще е прекрасно да се позабавлявате заедно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини