От х:

Днес в x:

Искат да прецакат Саварона с 2 милиона лева

Иванка Таушанова

Областният управител Иванка Таушанова настоява ремонтът на магистралният водопровод на Кърджали да бъде отделен от цялостния проект за подмяна на водопроводната мрежа в града. Освен това самия град да се парцелира на отдeлни сектори. Така повече фирми ще могат да поемат довършването на водния цикъл. Целта е да се елиминира досегашният изпълнител „Саварона”, която поискала да и се заплатят от МРРБ два милиона лева, дължими за досегашната й дейност, за да ремонтира магистралния водопровод. Според Таушанова общината трябвало да издаде наново строителни разрешителни.

Според Кърджали бг вести така ще се даде път на новите играчи във „ВиК” сектора на града.

 Областният управител изрази загриженост за магистралния водопровод, но не обясни защо държавата след като спря проекта за водния цикъл на града не се разплати със „Саварона”. Фирмата е закупила материали за магистрални я водопровод и ремонтът ще стане много бързо.Вместо това се търсят 500 000 лева и ново строително дружество, което да извърши ремонта.Парите щяли да бъдат намерени, ако се елиминира сегашният изпълнител,стана ясно от брифинг при губернатора.

 Според Таушанова магистралният водопровод, идващ от язовир „Боровица” е трябвало да бъде ремонтиран пръв, поради опасността от авария. Сега общината трябвало да прояви разбиране и да даде строително разрешително на друг изпълнител.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини