От х:

Днес в x:

Трима,а не един ликвидатор ще има Тубдиспансера

 Не един, а трима ще бъдат ликвидаторите на Тубдиспансера в Кърджали, ако днес Общинския съвет приеме предложението на кмета Хасан Азис . Първоначалното решение на местния парламент бе върнато от областния управител Иванка Таушанова, като противоречащо на нормативната уредба. Според Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните завдения при ликвидация на болничното заведение ликвидаторите трябва да са трима.

  Ще припомним, че с решение от 28 октомври 2010 г.местния парламент в  Кърджали прекрати дейността на Тубдиспансера , който е общинско здравно заведение чрез ликвидация. Той даде съгласие дейността му без недвижимото имущество  да премине като отделение на държавната многопрофилна болница в Кърджали.

  Със заповед от 10 ноември 2010 г. областният управител Иванка Таушанова връща за ново обсъждене решението на местния парламент с мотива, че „Областен диспансер по пневмофтизиатрични заболявания със стационар д-р В.Власакевм”ЕООД гр.Кърджали е вписан в регистъра на лечебните заведения за болнична помощ, поради което неговата ликвидация следва да се извърши в съответствие с разпоредбите на чл.55 ал.3 от Закона за лечебните заведения.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини