От х:

Днес в x:

„Теклас-България” строи нова фабрика в Кърджали

Строителната площадка

Нова фабрика за производството на каучукови изделия за автомобили строи в Кърджали фирма “Теклас-България”. Предстои тя да бъде пусната в експлоатация през следващата година. Инвестицията възлиза на 13 млн.лв. Само за модерно оборудване, прозведено в Европейския съюз фирмата ще брои 9 млн.лева. Първоначално в новото предприятие ще бъдат назначени 100 работници, а при достигане на пълния капацитет ще наброяват 300. ”Теклас-България” е номинирана за инвеститор на годината за 2010 г. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на фирмата Метин Дениз.

  „Теклас-България” е регистрирана през 2004 г. Производството на каучукови изделия започва през септември 2006 г., след завършването и строежа на първата фабрика край Кърджали. Пазарната й оценка възлиза на 21 млн.лева. В нея се трудят 250 души.

 „Теклас-България”работи изцяло за износ. Първата експедиция на продукция е направена за „Фолксваген Груп”. Днес се произвежда за заводите на „Фолксваген”, „Ауди”, „Шкода”,СЕАТ,”Сааб”, „Опел”, „Шевролет”. Фирмата има сключени договори за работа с „Рено” и „Фиат”.

Работят по стандарта ИСО16949, който е за автомобилната промишленост и е гарант за много високо качество.

  Само за 2010 г. направените от фирмата инвестиции ще достигнат 8 млн лева. Вложените досега 6,5 млн.лв. са за разширяване на производството на нови асортименти за автомобилната промишленост. Въведена е уникална за страната технология, наричана от специалистите „водна инжекция”. Разкрити са нови 100 работни места.

  Според Метин Дениз във фирмата работят висококвалифицирани специалисти, знаещи западни езици. Те са и хората, които контактуват с представителите на автомобилните гиганти идващи за одит в Кърджали.

 Средната заплата е най-восоката за промишлеността в региона. На работниците се полага безплатен транспорт и топла храна. Фирмата разполага със спортен салон, в който се провеждат турнири по тенис на маса. Открито е ново футболно игрище с естествена тревна настилка.

  В „Теклас-България” е въведена европейска система за допитване до работниците. Те правят своите предложения. Комисия ги одобрява. Най-добрите се награждават. Редовно се излъчва работник на месеца. Лоялните работници на 4 години се награждават с плакет и златна пара.

Георги Кулов

Фабриката

Стадионът
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини