От х:

Днес в x:

ГЕРБ бие по икономическата власт на ДПС в Кърджалийско

Есад Садък

   ГЕРБ трябва да неутрализира икономическата власт на ДПС в Кърджалийско,ако иска да разчупи политическия му монопол  в областта.Не може да се разчита само на кадровите промени в регионалните институции.Обръчът от фирми осигурява финансов ресурс на Движението и го държи на власт в общините. Само дружества на ДПС печелят обществените поръчки в седемте общини. Те наливат част от спечелените пари в партийните каси. Тези средства отиват за скъпи предизборни кампании. Това заяви за Кърджали бг вести зам-областният управител на Кърджали Есад Садък.

Той поясни, че това не означава да се мачкат фирмите от обръча на ДПС. Просто е нужно политиката на прозрачност на търговете и конкурсите в общините ,наложена от областният управител Иванка Таушанова да продължи.Нужно е да се контролира не само какво става в областния център,но и в малките общини,където партийно-икономическата мафия е във възход. Това ще даде шанс на други фирми и ще разчупи икономическата доминация на дружествата на ДПС, смята Есад Садък.

ГЕРБ в Кърджали се опитва да неутрализира фирмите подозирани,че гравитират около ДПС.Комисията за защита на конкуренцията отряза местни компании,спечелили конкурса за парка „Арпезос-Север”.Изпълнителите на базара на производителите също останаха без поръчка. Очаква се местни строителни дружества да бъдат без ангажименти в строителството на каскада Горна Арда, за сметка на смолянски подизпълнители.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини