От х:

Днес в x:

Порой от стипендии за отличниците на "Славейков"

Гюлбиаз Ахмед

Американската фондация за България и проект "1000 стипендии" за поредна година присъдиха своите стипендии на изявени ученици от СОУ "Петко Рачов Славейков".
В наскоро обявеното класиране единствен представител на област Кърджали в "1000 стипендии" е изявената математичка Джансуа Мюмюн Али от 10а клас. Тя получава Основната стипендия, която е гръбнакът на проекта и се присъжда на кандидатите, които и в двата кръга на състезанието успяват да представят както своите знания и умения в съответната област, така и широта и богатство на общата култура, аналитичност и критичност. Параметрите на основната стипендия са: 500 лева финансов стимул, виртуален ваучер за книги на стойност 200 лева, право на консултации със специалистите на проекта и достъп до Форума на "1000 стипендии". Джансуа е неизменен участик в научните конференции на УчИМИ към Съюза на математиците в България и участва в Лятната изследователска школа благодарение на постиженията си по математика. През миналата учебна година тя представи доклад на международната конференция EUROMATH в Австрия.
В предварителното класиране на Американската фондация за България друга математичка на СОУ "П. Р. Славейков" - десетокласничката Гюлбеяз Фахри Ахмед, е единствен представител от Кърджали, номиниран за стипендия в раздел "Природни науки". Нейните изяви при участието й в научните конференции са изключително високо оценявани от всяко национално и международно жури.
Двете момичета са възпитаници на Школата по математика при най-голямото училище, ръководена от преподавателя Вълчо Милчев.
Отново в списъка със стипендианти на Американската фондация за България, но в област "Чужди езици, хуманитарни науки и изкуства", са включени имената на единадесетокласничките от СОУ "П. Р. Славейков" Емилиа Адрианова Минчева и Валерия Пламенова Георгиева. Със своите лингвистични постижения през миналата учебна година активистките на Ученическия парламент доказаха, че съвместяват успешно многобройните си ангажименти и не отстъпват на най-добрите в страната по английски и испански език.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини