От х:

Днес в x:

Ръст на кражбите в областта

С 40 на сто са се увеличили кражбите в Кърджалийско за десетте месеца на тази година в сравнение с миналата. 440 са апашките набези, от които са разкрити 156.Това прави 36 %. Общо регистрираните криминални престъпления за тази година са 1078 което е  ръст от 16 на сто. Разкриваемостта им е нарастнала с три пункта и е достигнала 56,12 %. Това сочат данните оповестени от полицията в Кърджали в деня на професионалния празник. 8 ноември. 

 Служителите на криминална полиция отчитат,че с 26 на сто са увеличени кражбите по домовете. При по-голямата част от тях извършителите са проникнали чрез разбиване на входните врати на жилищата или през незаключени врати и прозорци. Криминалистите в Кърджали смятат, че по квалифицираните набези са дело на гастрольори, а останалите от местния криминален контингеннт, освободен от затворите след закона за амнистия.

  Успех бележат полицаите в борбата с телефонните измами. Броят им е намялал три пъти. Престъпленията са дело на хора живеещи извън областтта условно наречени „набирачи”, използващи няколко лица на посредници между себе си и жертвите на измами.

 Намалели са и грабежите. Броят им е спаднал 2,2 пъти. Повечето са извършвани в областния град.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини