От х:

Днес в x:

ИАРА: 5 ченгета и 10 „козела“ извадиха 4 км мрежи

Нещатен сътрудник на ИАРА показва заловени мрежи

Само 5-та риболовни инспектори на ИАРА и двойно повече техни нещатни сътрудници направиха рекорден „улов“ на бракониерски мрежи. Само за октомври от водоемите в областта бяха измъкнати 3 830 метра хрилни мрежи. Мнозинството са от яз. Ивайловград. Водоемът се охранява от хората на Румен Анастасов по прякор Козела, които имат карти на сътрудници на риболовната инспекция. Оттам и нарицателното за подобен тип помощници на рибните ченгета.

Бракониерската атака през октомври е била толкова упорита, че буквално на всяка проверка са вадени по 3-4 мрежи, разказаха от ИАРА. Общо 73 броя са заловени за месеца.

Заловени са и двама бракониери. Единият е бил от Димитровград и е стар познайник на риболовните ченгета, другият е от Ивайловград и е нов в занаята.И двамата са одрусани с максималния размер на актовете защото са били заловени с лодки и мрежи. Конфискувана е мека гумена лодка и твърда такава със собствен двигател, плюс една въдица. Другите бракониерски атрибути заловени през месеца са срещу неизвестен извършител.

Междувременно от ИАРА съобщиха че са заловили още един от бандата на Здравко Бъчваря, който бе закопчан при зрелищна акция на язовир Ивайловград в началото на миналия месец. Тодор Милушев също е с акт за бракониерство и е обект на прокурорска проверка подобно на авера си Бъчваря.

Г.Христов

Всяка проверка на риболовните ченгета е откривала бракониерски мрежи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини