От х:

Днес в x:

Кметът сключва договор със себе си за строеж върху общинска земя. Преглед на регионалния печат

"Погват кмета за хотела на сина му"-заглавие над главата във вестник "Хасковска Марица". В подзаглавие- "кметът сключва договор със себе си за строеж върху общинска земя". Не точно със себе си, а със сина си Павел. Интересното в случая е, че според договора от юни 2006 г, правото за строеж на административно търговска сграда от 1271 квадрата е оценено на 40 хиляди 672 лв. Месец и половина по-рано Павел купува чрез фирмата си "Бета II" ЕООД право на строеж в същия имот. За двойно по-малка разгърната площ, данъчната оценка и правото за строеж са оценени на 69 хиляди лева. Тоест само за дни, кмета и сина му договарят, почти два пъти по-голяма квадратура на почти два пъти по-малко пари. Тези и други нарушения по ЗУТ/закон за устройство на територията/ са обект на поредното разследване на прокуратурата спрямо хасковския кмет.

Темата кмет-прокуратура, развита на страница 5-та в свободно разсъждение на тема защо кмета е все невинен, като са изброени предишните дела на градоначалника.

Местните политикански борби са представени на страница първа в заглавието "С измислена завера предотвратяват трус в ОБС". Цялата измислена завера е предполагаемата софра която съветникът Златко Марчев щял да вдигне за колеги от ОБСв къщата си в Жълти Бряг и уж да саздава ново мнозинство в съвета. На уречената дата, Марчев е в Хасково вместо в Жълти Бряг, никой не е чувал за тази софра, а екип на вестника е увиснал пред вратата на вилата в "разследване" на слуха.

"От 25 до 60 стотинки за килограм мерло". Естестевно, според земеделците цената е скандално ниска, но и те признават че качеството на тазгодишната реколта не го бива.

"Още 5-ма гранични служители привикани за корупция". 3-ма митничари и двама гранични полицаи от българо-турската граница, са призовани в софийската следствена служба по обвинение в корупция и злоупотреба със служебно положение.

"Мидов е компрометиран прокурор" водещо заглавие във "Новинар Юг". Отговорът на кмета Георги Иванов към разследването за хотела на синът му. Разследването се води от прокурор Мидов, който по традиция винаги нищи "далаверите" на кмета. Но от друга страна, винаги след това кметът си тръгва невинен. Мидов заради евентуалните си връзки с Красьо Черния е наречен компрометиран от хасковския градоначалник.

"Брожение клати ГЕРБ". Местната политика застъпена в челно заглавие и в "Новинар". ГЕРБ активисти, най-вече от Димитровград скачат срещу областният координатор Иван Петров несъгласни с кадруването му. Винаги има недоволни от разпределението на баницата с властта.

"С Бога напред по законна №1". Законната номер едно е автомагистрала Марица, която откри Бойко Борисов в събота. Според премиера преди него не са се строели магистрали. Преди него, никой не се е захващал реално със здравната реформа, обяви отново той. Преди него не са ни разблокирали парите от ЕС, след като разбира се първо ни ги бяха спрели заради нарушения и т.н. Преди Бойко съмнително е да е имало нещо, така че спокойно можем да влезем в нова ера, след пришествието Му на власт.

"Камерите вдигат с 200 лв курса за шофьори" Преди Бойко нямаше камери в колите. Сега има, но пък курсът ще е вече около 500 лв, вместо досегашните вариации със 100-200 надолу предупреждава инструктора Валентин Пашов. Инструкторите щели да бъдат принудени да дават повече часове което оскъпявало курса. Всъщност защо никой не се запита, защо да е неизгодно на инструкторите да скъсат техния кандидат? Това са допълнителни часове или пък почването на нов курс при друг инструктор. А камерите са удобен предтекс да се напомпат цените.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини