От х:

Днес в x:

Масларова: Бюджет 2011 ни забива в тинята

Бюджетът за следващата година ще ни забие съвсем в тинята на икономическата криза. Това заяви на брифинг днес в Хасково червената депутатка Емилия Масларова. Тя направи уточнението, че прогнозата й е на базата на известните засега параметри на държавната финансова рамка.

„Всичко се променя всеки ден. Миналия ден на заседание на социалната комисия в парламента приехме едни неща, на другия ден слушам шефката на НОИ Христина Митрева да излиза със съвсем други идеи, които изобщо не сме обсъждали. Не може да се работи така. Не можем да знаем с какви мисли в главата ще се събуди премиерът или финансовият министър. Така не се управлява държава“, продължи Емилия Масларова.

Тя допълни, че в момента в страната цари пълен административен хаос. Никой не знае какво прави, нито какво ще се променя.

По отношение на бюджета за следваща година Масларова коментира още, че предишното правителство винаги се е придържало към харчове в размер на 38 процента от брутния вътрешен продукт. Сегашното правителство възнамерява да похарчи 40 на сто, възмути се червената депутатка.

Тя заподозря още, че управляващите са източили резерва на Здравната каса. “Няма как иначе да си обясним нежеланието на финансовия министър да се използва резерва, за да се запушат дупките в здравеопазването. Резервът е за това – да се използва при кризи, а аз не знам по-голяма криза от сегашната. Единственото ми обяснение е, че тези 900 млн. лв. ги има само на хартия, но не и реално. Затова отказват изобщо да коментират темата“, обясни Емилия Масларова.

Тодор Кръшков





Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини