От х:

Днес в x:

$ 94 341 433 поискан рушвет за пистата на F1. Вестниците в неделя

„Труд": $ 94 341 433 поискан рушвет за пистата на F1

След като два дни се водеше оживена дискусия дали инвеститорите са шейхове или не, съветникът на арабската компанията "Емирейтс асошиейт бизнес груп" (EABG) Ануар Бадуан обяви, че е получил имейл, с който й искат рушвет от над 94 млн. долара, за да се изгладят недоразуменията около проекта за евентуалната бъдеща писта при Доброславци. Той показа съобщението на мобилния си телефон, чийто точен текст е: "Моля, пратете 94,3 млн. долара, за да подобрим атмосферата". Подписан е с името Алекс Цаков.
"Не познавам такъв човек", каза Бадуан. Но адресът на електронната поща на арабина стана широко известен от прессъобщение на Министерството на икономиката. Така всеки може да си е направил шега с инвеститора.


„24 Часа": Цветанов: ГЕРБ ще има президент

ГЕРБ ще спечели президентските избори и поне половината кметски места в страната. Това прогнозира вчера във Варна вицепремиерът и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. С още 5-има министри и парламентарната шефка Цецка Цачева той откри форум на младежката партийна организация.
Цветанов подчерта, че целта на ГЕРБ за предстоящия местен вот е партията да се представи още по-добре от 2007 г. и да спечели поне половината места за общински съветници и кметове. Номинациите щели да станат ясни през май или юни.

„Стандарт": Станишев гледа към "Дондуков" 1

БСП стяга бойни редици, готви се отново да управлява. Червеният лидер Сергей Станишев поиска предсрочни парламентарни избори. Ще искаме вот на недоверие към кабинета на ГЕРБ, обяви той в брезнишкото село Красава. Социалистите започват консултации за вота още следващата седмица. Първо щели да преговарят с ДПС. След това обаче ще търсят подкрепа и от другите парламентарни групи. На вас, редовите социалисти, разчитаме да гласувате за нас на предсрочните избори, призова червените Станишев. Той бе в Красава за тържеството по случай 102-рата годишнина от социалистическото движение в района и лично връчи червените книжки на 11 нови членове на Столетницата.
Не е изключено и ГЕРБ да предприемат сами стъпки към предсрочен вот, смята Станишев.

„Стандарт": До 2013 г. данъците във фризера

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че кабинетът на ГЕРБ няма да вдига данъците в следващите три години. Криза догодина няма да има. Това обяви във Варна вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той обеща, че данъците у нас ще бъдат замразени до края на управлението на правителството на ГЕРБ. "Хората искат по-високи доходи и това означава по-ниски данъци", аргументира се Дянков. По думите му политиката на управляващите е такава, че до края на мандата, а може би и по-рано, България ще има най-ниското данъчно бреме за домакинствата и бизнеса в Европа.
Прогнозата за идващите добри времена потвърди и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. По думите му вече има положителни сигнали за развитието на българската икономика.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини