От х:

Днес в x:

Богородица е символа на Хасково. Преглед на регионалния печат

"Девата изпревари Кап. Петко и Кенана" съобщава във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". Статуята на Света Богородица бе определена за символ на града в широко допитване осъществено от интернет сайта "Хитър Петър". За Девата са гласували 121 от общо 255-те гласували. 75 са предпочели паметника на тракийския герой Капитан Петко. Само двама са гласували за театъра, по 8 за светилището на Афродита край Каснаково и бирата Астика. Иначе добрата идея, гражданите да определят символи на градовете, се сведе до абсурди. Така нещо, което допреди няколко години изобщо го нямаше в Хасково сега е определено да представя град с хиляда години история. В София например пък потребителите на виртуалното взеха, че определиха ФК Левски за символ на столицата. В Пловдив-Ботев и Локо ПД са се хванали гуша за гуша. Куриозното в случая е че на мачовете от нашенското футболно първенство ходят по един файтон хора, а от резултата се интересуват освен журналистите,футболистите и техните роднини. Като нищо обаче те могат да формират общественото мнение при липсата на голям интерес. Самия факт, че от 80 хилядно Хасково са гласували само 255 души/ за които не е сигурно че са от Хасково/ е показателен.

"Болницата се набомби с анекса на Здравната Каса"-над главата на вестника. Лечебното заведение склони да получава по 500 хил на месец в очакване на по-добри времена. Иначе за разплащане към доставчици и кредитори на огромния дълг от близо 7 млн са необходими поне 800 хиляди месечно. Нещо което нашата болница заработва. Ама се оказа, че няма кой да и го плаща.

"Дянков инкогнито в Тополовград" Финансовия министър и съпругата му били в Тополовград, твърди вестникът позовавайки се на сайта sakarnews.info. Обяснението за тази меко казано екстравагатност било, че Дянков опознавал страната за да разбере как живеят хората. Звучи като голямото чудене дали Джони Деп е в България. Докато разни папараци се кълняха, че са го снимали във Варна, се оказа че Деп е на 5 хиляди километра на някакви острови. Но това стана новина за централна емисия. Едва ли Дянков знае къде е Тополовград.

"Фиркан хасковлия пробва да подкупи ченгета в Гълъбово" Инцидентът се разиграл в събота. Подпийналия нашенец бил спрян около Гълъбово и като видя,л че му поднасят дрегера, хвърлил 20 лв в колата на двамата полицаи. За което заслужено бил арестуван.

"Хасковски алпинисти стъпиха на покрива на Европа" 6-ма нашенци атакували Монблан по повод 50-тата годишнина на местния алпийски клуб. Те се извисили на 4810 метра

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини