От х:

Днес в x:

Нейджъл Кенеди ще свири в Античния театър в Пловдив

С концерт на легендарния цигулар Нейджъл Кенеди на 1 септември на Античния театър ще се открие Есенният салон на изкуствата в Пловдив.

Феноменалният Найджъл Кенеди се завръща в България. Този път зедно с Пловдивската филхармония. Ще свири предимно парчета на Бах и Дюк Елингтън.

Нещо смешно: Шефът на дирекция "Култура" в общината Йохан Девлетян е отказал да каже колко ще е хонорарът на прочутия музикант, но пояснил, че "градската администрация поема само една част от него", пише plovdiv-online. Да бяха написали колко струват билетите.

АРТ БГ, който е съорганизатор на събитието е анонсирал цени от  30 до 100 лв. Билети могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim и касата пред община Пловдив. 

Найджъл Кенеди е може би най-атрактивният съвременен изпълнител на класическа музика. Известен със своята ексцентричност, Кенеди вече две десетилетия предизвиква критиката и обществеността с поведението, външния си вид и избора си на репертоар.  Често забелязван както на улицата, така и на концерти, облечен с фланелка на любимия си футболен отбор Астън Вила, големият цигулар оставя характерен отпечатък върху музиката, която изпълнява с цялото си сърце и душа. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини