От х:

Днес в x:

МВР в акция срещу поръчкови убийци, 20 в ареста

Провежда се специализирана полицейска операция „Килърите", която има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност, съобщи тази сутрин министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. До момента са задържани около 20 души. Арестуваните са участници в организирана престъпна група, занимаваща се с тежка престъпност от всички нива - поръчители, посредници и изпълнители.

Към момента са проверени над 30 адреса. Арести и престърсвания са извършени в столичния квартал „Гоце Делчев", в Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков.

На един от адресите е отказано съдействие на органите на реда. По думите на министъра бързите действия на полицаите са предотвратили евентуални инциденти, защото в жилището е бил открит автомат „Калашников".

Операцията се провежда съвместно от МВР, ДАНС, ГДБОП, „Криминална полиция", Областните дирекции на полицията в София, София-град, Плевен, Варна и Бургас. Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Министърът на вътрешните работи обеща, че утре ще свика извънредна пресконференция, на която ще изложи подробности по операцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини