От х:

Днес в x:

Бизнесмени наемат деца за въглищари

Така изглеждаше вече бившата площадка за дървени въглища по пътя за Узунджово

17-годишно момче, работещо на площадка за производство на дървени въглища, било спипано вчера от група проверяващи от икономическа полиция, РИСОВ Хасково и инспекцията по труда. Групата проверила две такива площадки. На едната от тях – до село Долни Главанак, инспектиращите се натъкнали на наетото от 43-годишния управител на „Корект“ ЕООД непълнолетно момче. Освен него на площадката за дървени въглища работели още 13 души.

Другата проверена въглищарница била край маджаровското село Златоустово, стопанисвана от „Кромлех“ ЕООД с управител 45-годишен кърджалиец. Инспекторите от РИОСВ са извършили замервания на почвата и въздуха за замърсявания. Съставени са протоколи за констатираните нарушения по закона за чистота на атмосферния въздух. Работата по случая продължава.

Добиването на дървени въглища по открит способ бе забранено със закон от началото на 2007 година. Доста по-късно обаче бяха затворени няколко площадките в близост до Хасково. Сред най-големите от тях бе тази по пътя за Узунджово.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини