От х:

Днес в x:

Бунт срещу химна на Веско за МВР. Преглед на националния печат

„24 часа": Газ за $ 576? Очень высокие цены!

576 долара на 1000 куб. метра плащат семействата за газ в България. Това са много високи цени! Така реагира дори руският вицепремиер Виктор Зубков след среща с Бойко Борисов.
И двамата обаче нямаха отговор как се получава тази цена, при положение че на границата "Газпром" продава горивото за 339 долара без ДДС.
Борисов поиска да знае кой по веригата надува цените и кой е станал много богат. Даде срок всичко това да се изясни до четвъртък. "Иначе ще пратя ДАНС", закани се премиерът и ядно каза: "Тук удивително ми се повтаря схемата с електроразпределителните дружества. От "Газпром" излиза евтин газ за България, не могат да ме убедят къде от посредниците се начисляват цените, които отиват до българските заводи и домакинствата."

„Сега": България и Русия размразиха АЕЦ "Белене"

София и Москва сближиха позициите си в преговорите за два от големите съвместни енергийни проекта - газопровода "Южен поток" и АЕЦ "Белене". Премиерът Бойко Борисов и първият руски вицепремиер Виктор Зубков, който бе на кратко посещение у нас, договориха пътна карта и нов краен срок, в който двете страни трябва да изчистят всички спорни въпроси по АЕЦ - септември 2010 г. Тази седмица пък "Газпром" и "Булгартрансгаз" ще подпишат меморандум за създаване на съвместна проектна компания за "Южен поток".

„Новинар": Първанов: Управляващите си мислят, че всичко започва с тях

В съвременното управление липсва приемственост, заяви президентът Георги Първанов по време на кръгла маса за проблемите на лидерството, която се проведе в БАН по повод годишнината от смъртта на Стефан Стамболов. Според държавния глава управляващите имат самонадеяната илюзия, че всичко започва от тях, а политическите чистки в администрацията издават липса на лидерско мислене. Първанов веднага уточни, че не прави паралел със сегашната власт. Той обясни, че не е съгласен с онези, които подценяват интелигентността и компетентността в управлението. По думите му лидерство без подготовка и знания е обречено. "Лидерът трябва да знае накъде отива ръководената от него система. Затова интуицията е необходима, но далеч не е достатъчно условие", изтъкна Първанов.


„Труд": Акция „Огнярите": митничари прибират цигари за изгаряне

Четирима митничари и трима служители на фирма „Кингс Тобако", които трябвало да унищожат 3000 мастербокса цигари с изтекъл бандерол, бяха задържани тази вечер при операция „Огнярите" край врачанското село Бели извор. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция „Фокус".
При проверка на автомобилите на митничарите били намерени 69 стека с цигари, а в колата на служителите на фирмата - 15 стека. При последвалите претърсвания на пещните помещения, където нелегалните цигари трябвало да бъдат изгорени, са открити още 70 мастербокса с цигари, укрити на различни места.
Целият район около пещите в Бели извор е блокиран от полицията, а процесуалните действия продължават.

„Стандарт": Бунт срещу химна на Веско

Веселин Маринов излезе на сцената както винаги усмихнат и ентусиазиран
Песента на Веско Маринов "Нашата полиция" взриви страстите в НДК и в държавата. Поп звездата изпълни парчето по текст на Евтим Евтимов и музика на Тончо Русев на концерта за празника на МВР в понеделник вечер. В късните новини почти всички тв канали завъртяха репортажи от зрелището, режисирано от пъргавия Ники Априлов. Народът чу стиховете, които звучаха в стила на съветския революционен поет Владимир Маяковски, и видя балетисти, наконтени като полицаи. В онлайн пространството последваха водопади от коментари. Почти всички от тях бълваха сарказъм. Причината - новият химн на силовото ведомство и бързото "пребоядисване" на Маринов, който от яростен привърженик на БСП се превърна в арт опора на ГЕРБ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини