От х:

Днес в x:

Google загатна за сериозна конкуренция на Facebook

Facebook може да се сблъска със сериозна конкуренция, смята Google. В света има място и за други големи и успешни социални мрежи, казва Мат Бритин, CEO на британското поделение на интернет гиганта, цитиран от telegraph.co.uk.

С това си изявление, представителят на Google сякаш потвърждава слуховете, че лидерът в уеб търсенето работи по собствена социална мрежа Google Me. Бритин не дава пряк отговор на въпроса дали Google разработва такава мрежа, но коментира, че една от основните тенденции в развитието на интернет е нейната социализация, допълва technews.bg.

Напоследък все по-често се говори, че Google подготвя собствена социална мрежа. Няколко източника едновременно изнесоха подробности за проекта Google Me и в частност на разширеното взаимодействие на потребителите в рамките на различни групи.

През февруари тази година Google направи първи опит за усвояване на функции от социалните мрежи с проекта Google Buzz, свързвайки го тясно с електронната поща Gmail. Начинанието обаче предизвика вълна от критики, мотивирани от нарушаването на правата за неприкосновеност на личната информация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини